Rendelések feldolgozása 2024 technikai okok miatt az alábbiak szerint alakul:
A 2024. június 24. reggel 7 h után leadott megrendelések 2024. július.08- tól kerülnek feldolgozásra. Ügyfélszolgálatunk (e-mail, telefon, Facebook) 2024.június 24. és 2024. július 07. között nem elérhető, a személyes átvétel pedig szünetel. Rendszerünk ez idő alatt a rendeléseket zavartalanul fogadja. Köszönjük szíves megértésüket!
A bulgur Törökországban és a Közel-keleten kedvelt gabonatermék. Az éretlenül leszedett búzaszem, amelyet kevés ideig előfőznek vagy gőzölnek, majd a napon megszárítanak. Számos keleti országban fogyasztják köretként vagy különböző ételek alapanyagaként.
A bulgur lényegesen egészségesebb és gyorsabban elkészül, mint a rizs. Különösen magas az E-vitamin tartalma. 100 gramm nyers bulgur a következőket tartalmazza:
* energiatartalom: 360 kCal (1500 kJ)
* fehérje: 12,5 g
* élelmi rost: 8 g
* szénhidrát: 69 g
* zsír: 1,75 g
A bulgur kétféle méretben kapható: van nagyobb, fél-egész búzaszemekből álló, és egészen apróra tört, a búzadarához hasonlító. Előbbit köretként fogyasztják, utóbbi (ami a fent képen is látható) saláták, főtt ételek összetevői között szerepel.
A bulgurt nem kell sokáig főzni, az apró szeműt elegendő leforrázni. Egészséges és finom, egzotikus ízű ételeket készíthetünk belőle, ilyen többek között a török Kiszir, vagy bulgursaláta.
Nincsenek bejegyzések
© 2024 Internetpatika Kft.