Új jelszó kérése


BIO FEHÉR TÖNKÖLYBÚZALISZT /BIOPONT/ 1000 g

BIO FEHÉR TÖNKÖLYBÚZALISZT /BIOPONT/ 1000 g
954 Ft
Bio fehér tönkölybúzaliszt
 • Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó bio tönkölybúzaliszt. A tönkölyliszt finomított változata vegyszermentesen. A közönséges búzához képest ez a gabonafajta magasabb fehérjetartalommal rendelkezik és aminosav tartalma is nagyon kedvező. Használja egészsége érdekében sütéshez-főzéshez!

  A búzát gyakran hívják "növényi eredetű tojásnak", ugyanis minden tápláló és létfontosságú elemet tartalmazza, mely szervezetünk megfelelő működéséhez elengedhetetlen - feltéve ha teljes értékűként vagy a korpától csak részben megfosztva fogyasztjuk. A modem malomipari eljárások, melyek segítségével külön tudják választani az őrlemény egyes részeit, illetve a hengermalmok a termékek széles skálájának előállítását teszik lehetővé. A búzaszemek többféle összetevőjének szétválasztása sokféle terméket eredményez: liszt, dara, finom dara, korpa, finom korpa, korpaliszt stb. Az őrlés típusa alapján nagy különbségek adódhatnak a búzamagok egyes részeit, összetevőit illetően. Minél jobban finomított a termék, annál gyengébb lesz a minősége. A búza esetében a korpa mennyiségének csökkentésével - ami az adott mennyiségű búzából nyerhető liszt százalékos hozamát méri - fordított arányban nő a keményítő, az amid százalékos szintje, szemben a fehérjék, vitaminok, ásványi sók és lipidek számarányának csökkenésével.
  A fehér búzaliszt keményítőtartalmának köszönhetően magas az energiatartalma.


  A tönkölybúza lassítja az öregedési folyamatokat, a test szöveteit rugalmassá teszi, fokozza a szellemi teljesítőképességet, a koncentráló képességet és a fizikai erőnlétet.
  A többi búzafajtához képest lényegesen nagyobb a fehérje-, és sikértartalma.
  Az emberi szervezet számára nagyon kedvező és jól hasznosuló aminosavakat tartalmaz.
  Könnyen emészthető, nem terheli a szervezetet fölösleges salakanyagokkal.
 • Vonalkód 
  5998858704384
  Vonalkód
  5998858704384
  ÁFA kulcs
  27
  Cikkszám
  25006293