A natur (helyesebben: természetes) táplálkozásban igen jelentős helyet foglalnak el a pelyhesített teljes magvak.
* A szemeket nedvesítéssel és gőzöléssel felmelegített lapítóhengerek között vezetik át.
* A natur gabonák (búza, rozs, árpa, zab, köles, rizs, kukorica, hajdina, szezám, szója... stb) fogyasztását pelyhesítve még azok is könnyen megszokják, akiknek a rostosabb táplálkozás emésztési nehézséget okoz.
* A pelyhes ételek laktatók, anélkül, hogy a szervezetet megterhelnék.
* Könnyen és gyorsan elkészíthető, egészséges és változatos ételek nyersanyagai.
* Elkészíthető saját keverésű müzliként, levesbetétnek, vagy főzelék sűrítésére egyaránt alkalmas.
* Enyhén megpirítva különleges ízhatást kölcsönöz a levesnek, főzeléknek, hamis fasírozottnak.
* Általános javaslat: 1 rész pehely 2 rész vízzel.
* Felforrás után a tűzet/áramot kikapcsolni és a félretett kása másnapra fogyasztható. Hűtőben tároljuk.