16.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

PlanetBIO Organikus Kendermag fehérje por többféle kiszerelésben

2 838 Ft
25125177
Nincs készleten
A kender fehérje por ezen kívül szénhidrátokat (10%), rostokat (akár 25%) és csekély mennyiségben (11%) zsírt is tartalmaz. Zsírtartalma elsősorban többszörösen telítetlen zsírokból áll, melyekből az Omega-3 és az Omega-6 esszenciális zsírsavak különösen fontosak. Az utóbbiak az emberi szervezet számára optimális 1:3 arányban találhatóak a PlanetBIO kender fehérje porban. A tipikus nyugati étrend túlzott mennyiségben használ Omega-6 zsírsavat, ami hozzájárul az egyre növekvő gyakoriságú szív-és érrendszeri betegségekhez a modern világban. Ha étrendünkben a telített zsírokat lecseréljük telítetlenekre, ez utóbbiak hozzájárulnak a vér normál koleszterin-szintjének fenntartásához.

A PlanetBIO kender fehérje por ráadásul gazdag forrása különféle vitaminoknak és ásványi anyagoknak. A kalcium szerepet játszik az izom-összehúzódásban és a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban, segíti a véralvadást, részt vesz a sejtosztódási folyamatokban és a sejtek specializációjában, illetve biztosítja a csontok és a fogak szilárdságát. A foszfor hasonló szerepet tölt be a csontok és a fogak felépítésében, részt vesz a sejtmembránok felépítésében és a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban. A vas - amely szintén megtalálható a PlanetBIO kender fehérjeporban-, kiemelkedő szerepet játszik a vörösvérsejt és a hemoglobin képzésben, ezáltal az oxigén és széndioxid szállításban is, támogatja az immunrendszer helyes működését, valamint csökkenti a fáradtságot és a kimerültséget. A magnézium enyhíti a fáradtság tüneteit, segíti az elektrolit-egyensúly fenntartását, a normális pszichés működést, az idegrendszer és az izomrendszer működését is. Mindezen túl a PlanetBIO kender fehérje por tartalmaz cinket, mangánt, rezet, illetve vitaminokat, többek között E- és B- vitaminokat (B1, B2, B3 és B6).

Az organikusan nevelt kendermag mechanikus őrléséből nyerjük ki a PlanetBIO kender fehérje port. Az egész kendermagokat megőröljük, hogy kivonjuk belőle az olajat (kenderolaj), ezáltal egy tömör pasztát (az úgynevezett „kender sütemény”) kapunk. Ezután szárítjuk, őröljük és gondosan átszitáljuk, hogy csökkentsük a rost mennyiséget, ellenben növeljük a fehérje tartalmat. Mivel a PlanetBIO kender fehérje port alacsony hőfokon dolgozzuk fel, tápanyag értéke változatlan marad.

A PlanetBIO kender fehérje por semleges íze illik különféle növényi alapú tejekhez, joghurtokhoz, turmixokhoz, gabonafélékhez és kásákhoz, a főzés végén hozzáadva. A PlanetBIO kender fehérje fogyasztását főként edzés végeztével ajánljuk: 3 evőkanállal, illetve kevésbé aktív emberek számára ennél csekélyebb mennyiségben.

Nincsenek bejegyzések

Értékelje Ön is