Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
15.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

Amit a pajzsmirigyünkről tudni kell!

2019-06-28

Ólomsúlyú fáradság vagy idegesség, vérkeringési problémák vagy erős súlyingadozások. Amikor a testünk egyensúlya valamilyen megmagyarázhatatlan okok miatt felborul annak gyakran a pajzsmirigy helytelen működése az oka.

A pajzsmirigy a gégefő alatt helyezkedik el. Szokatlan formája miatt pillangómirigynek is nevezik. Itt képződnek azok a hormonok, melyek a testünk működésének szinte valamennyi területe számára fontosak. A pajzsmirigy testünk parányi motorja. Az energia-anyagcsere mellett a pajzsmirigy hormonjai a zsír-és szénhidrát anyagcserét is szabályozzák. De ezek befolyásolják az ásványi anyag-, a víz és a hőháztartást is, valamint a szívműködést, a keringést, az izmokat, az idegrendszert és a hormonháztartás működését.

A pajzsmirigy alulműködése legtöbbször depresszióhoz, fáradsághoz, súlynövekedéshez és terméketlenséghez vezethet. Túlműködése viszont nyugtalanná, agresszívvá tesz, magas vérnyomást és heves szívdobogást válthat ki, Fogyást és hasmenést okozhat.

Hogyan működik a pajzsmirigy?

A pajzsmirigy hajtóanya a jód. Javarészt a táplálékból szerzi be ezt a létfontosságú nyomelemet, ám gyümölcsök, zöldségek, gabonafélék, húsok és az ivóvíz gyakran nem tartalmaznak belőle eleget.  A pajzsmirigynek ahhoz, hogy elő tudja állítani a hormonjait napi 150-200 mikrogramm jódra van szüksége.

A trijódtironin és a tiroxin pajzsmirigyhormonok irányítják a növekedést, az érést és az anyagcsere sebességét. Emellett kalcitonint is termel, mely a parathormonnal együtt a test kalciumháztartását szabályozza.

Fontos a megelőzés!

Nagyon sokan szenvednek pajzsmirigy betegségben, de legfőképpen a nők körében jelentkezik a leggyakrabban. Tanulmányok igazolták,  hogy a pajzsmirigy megfelelő működéséhez egy szeléntartalmú enzimre (a jodotironin 5-dejodinázra) is szükség van. A szelén- és a jódhiány néha együtt jelenik meg, ami egész változatos tünetekhez vezethet és főleg a terhesség korai fázisában lehet igen veszélyes.

Kattints a képre és nézd meg a terméket!

A megelőzésben és kezelésben egyaránt fontos szerepet játszik a megfelelő ásványi anyag pótlása. A szelén amellett, hogy kiváló antioxidáns és antivirális hatású ásványi anyag, nagy jelentősége van a pajzsmirigy hormon képzésében, aktív T3 előállításában és felhasználásában. Pozitív hatásait napi 200 mikrogramm szelén pótlással biztosíthatjuk.

A NORMOXIL™ mio-inozitot és szelént tartalmazó étrend-kiegészítő, amely jól alkalmazható az említett táplálék-összetevők megfelelő mennyiségben történő pótlására, ha az étrendben alacsony a szintjük, vagy abban az esetben, ha nagyobb mennyiségben van rájuk szükség.

A NORMOXIL™ étrend-kiegészítő, nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására, megelőzésére. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Kattints a képre és nézd meg a terméket!

Fotó: Internetpatika, Forrás: Normoxil

Írta: Kovács M. Dóra

Promóció