Felhasználható palacsinta, kenyér, lepény készítéséhez
Az úgynevezett francia-palacsinta legfontosabb összetevője. Egyéb kenyér, vagy tésztaféleségek készítéséhez is sokoldalúan felhasználható búza, kukorica, vagy árpaliszttel keverve. Mivel a sikértartalma alacsony, így a duzzadt, magas, puha bélzetű kenyér ebből nem készíthető. Sokkal inkább alkalmas a vékony – palacsintaszerű – vagy pászka formájú kenyér, illetve tészta készítéséhez. Ez is lehet megfelelő kiegészítésekkel, feltétekkel laktató és főként egészséges élelem.
Ha gabonafélék helyett gluténmentes lisztekkel (pl. kölesliszt, burgonyaliszt vagy pehely, esetleg keményítők, stb.) keverjük, úgy alkalmas táplálék lisztérzékenyek számára.
Összetevők: Általános tápérték 100 g termékben: -energia 1430KJ/339kcal, Zsír 1,8g -ebből telített zsírsavak 0,3g, Szénhidrát 65,5 g,-ebből cukor 0,2g, Fehérje 8,2g, Só 0,03g