16.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

Bözödi Alakor tojás mentes Orsó tészta 250g

955 Ft
25127787
+

BÖZÖDI ALAKOR  ORSÓ

teljes kiőrlésű alakorbúzából készült

tojásmentes száraztészta

Összetevők: teljes kiőrlésű alakorbúzaliszt, víz

A bözödi alakorbúzát felfedező prof. dr. Gyulai Ferenc archaeobotanikus szerint az emberiség legősibb gabonájának a pelyvás alakor számít. A nyolcezer évvel ezelőtt a Kárpát-medencébe került búza a római korig meghatározó gabonaféle volt. E gabona felfedezésének, megmentésének története és további információk: www.vtm.hu.

Tápértéktáblázat

Átlagos tápanyagtartalom          100 g száraz- és                                   100 g kifőtt tésztában:* 

energia

1409 kJ / 333 kcal

564 kJ / 133 kcal

zsír

1,2 g

0,5 g

– amelyből telített zsírsavak

0,5 g

0,2 g

szénhidrát

64 g

26 g

– amelyből cukrok

1,2 g

0,5 g

rost

9,2 g

3,7 g

fehérje

12 g

4,9

0,1 g

0,04 g

x A főzési útmutatás betartása esetén érvényes értékek.

Az alakorbúzából készült tészta testes, finom ízű. Teljes kiőrlésű, nem nemesített, ősi gabonafajtából előállított, magas rosttartalmú termék, amelyet patinás, magyar, családi műhelyünk készített el odafigyeléssel, szakértelemmel és szeretettel – Önnek.

Közvetlen napfénytől védve, száraz helyen tartandó.

Minőségét megőrzi: lásd a doboz alsó oldalán!

Főzési javaslat: 100 g tésztához forraljunk fel kb. 1 liter vizet. Olajat ne tegyünk bele! 1 liter vízhez kb. 5-18 g sót adjunk.

A tésztát a már forrásban lévő vízbe tegyük, és 8–10 percig főzzük, hogy félkemény (al dente) állagú legyen. Ne mossuk le, csak szűrjük le! A főzővízből tehetünk félre egy keveset, azzal hígítsuk a szószt – úgy ízletesebb lesz!

Gyorsan elkészíthető recept (2 főre):

Paradicsomos alakortészta magyarosan

Hozzávalók:

  • 250 g bözödi alakortészta
  • 10-15 dkg császárszalonna
  • 500 g paradicsomszósz
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt bors, szárított vagy friss oregánó, bazsalikom, kakukkfű – ízlés szerint
  • olívaolaj

Kockázzuk fel a szalonnát kb. 1 cm-es darabokra, majd olívaolajon pirítsuk le egy kicsit, aztán adjuk hozzá a fokhagymát és a fűszereket. Keverjük össze, öntsük rá a paradicsomszószt, s az egészet 1-2 perc alatt forrósítsuk át! Ha szükséges hígítani, akkor azt a főtt tészta levével tegyük! A kész szószhoz keverjük hozzá a főtt tésztát, és már tálalhatjuk is! Jó étvágyat!

További receptek: www.vtm.hu.

Nincsenek bejegyzések

Értékelje Ön is