16.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

BIO JUHARSZIRUP "C" 250 ml

4 873 Ft
25007727
+
Juharszirup - az édes vitamin

Senki nem tudja pontosan, hogy mikor fedezték fel az indiánok azt az egyedi ízt és különlegességet, melyet a juharfa nedve ad a tavasz első heteiben. Mindenesetre, mikor a francia telepesek kezdték benépesíteni a Szent Lőrinc folyó völgyét a 17.-18. században, hamar rájöttek, hogy az erdők könnyen hozzáférhető, ízletes édesítőszer-forrást rejtenek.
Csupán lyukat kellett fúrni egy legalább 40 éves juharfába, egy vödröt helyezni a lyuk alá és várni, hogy a nedű kicsöpögjön. Szakértői számítások szerint ezen csapokon keresztül a juharfa nedvének csupán 10%-a nyerhető ki a tavaszi rügyekből, ezért nem káros a fa egészségére.

A juharfa nedve nagyrészt vízből, 3-5%-ban cukorból, ásványi anyagokból és egyéb tápanyagokból áll. Québec szélsőséges klímája miatt a juharfának egy rövid, de gyakran igen meleg nyár alatt kell energiát felhalmoznia, méghozzá keményítő formájában, mely a fa gyökereiben raktározódik. Mikor eljön az idő, hogy a fa felébredjen hosszú, téli álmából, a keményítő 100% természetes cukorrá alakul.
A juharfa nedvét koncentrálni kell, hogy szirup készüljön belőle - 40 liter kel! 1 liter sziruphoz. A hagyományos módszer szerint a nedvet hatalmas edényekben és kádakban forralták. Az utóbbi időben a szirup-készítők a fordított ozmózist kezdték alkalmazni a szirupkészítés során, e módszerrel tisztítják a vizet a világ számos országában.
Az így nyert szirup igen különböző lehet színre és ízre nézve, melynek minősége magától a fától függ, illetve az időjárási viszonyoktól. A sötétbarnától a világos borostyán színűig bármilyen lehet. Általában minél sötétebb a szirup, annál erősebb az íze. Innen ered a juharszirup osztályzási rendszere, A-tól (a legvilágosabb) D-ig (a legsötétebb). A sötétebb szirup általában alkalmasabb főzésre, de sokan részesítik előnyben a világosabbat, melyet palacsintához és egyéb ételekhez fogyasztanak. De ez már csupán ízlés, és nem minőség kérdése, a sötétebbek ugyanolyan tiszták és ízletesek, mint a világosabbak.
A juharszirupot sokáig kizárólag létfenntartás céljából állították elő. A québeci földművesek néhány tucat, de nem több, mint száz fát csapoltak meg, hogy elegendő édesítőszerük legyen a következő tavaszig. A "cukor szezon" volt az ünnepségek időszaka, mikor a visszatérő napot üdvözölték, összegyűltek a cukorkunyhókban, ahol a nedvet sziruppá forralták, népdalokat énekeltek, táncoltak, és hatalmas mennyiségű palacsintát, babot és sertéshúst fogyasztottak, persze mindent dúsan körítve juharsziruppal.
Édesen is egészségesen

Az emberi szervezet másképp dolgozza fel a juharszirupot, mint minden más édesítőt, például a kukorica szirupot, vagy a közönséges cukrot. Ezek a termékek megterhelik szervezetünket, míg a juharszirup számos fontos vitamint, aminosavat, ásványi anyagot tartalmaz.

Vitaminok: PP-vitamin( niacin ), B5 .vitamin pantoténsav), B2 ( riboflavin ), folsav , B6 - vitamin, Biotin , A - vitamin .
Az A vitamin szerepet játszik a látásban , a bőr karbantartásában , és az immunrendszer működésében .
A panthotén-sav az emberi test növekedésében játszik igen jelentős szerepet.
A riboflavin a test energia - háztartását tartja karban.

Fogyókúra juharsziruppal

A kúra elősegíti a szervezet immunrendszerének megerősödését és egyúttal a tisztulását is .
A kúra megfelelő alkalmazása esetén heti 3 - 5 kg fogyás várható . Több mint egy heti kúra alkalmazása esetén célszerű kikérni háziorvosunk véleményét.
Alkalmazható olyan könnyített kúra is , ami mintegy 30 napon át tart, és a lényege a vacsora kiváltása a szirup oldattal.
A kúra elősegíti a szervezet regenerálódását, felbontja a szervezetben feleslegesen felhalmozódott zsírt, és ezzel elősegíti a mindennapos jó közérzetünket, és növeli a munkateljesítő- képességünket .
ADAGOLÁS
37.5 ml juharszirup
1 citrom leve
csipetnyi fehér bors , vagy csípős paprika
0.5 liter víz

Öt napon át szilárd táplálék nem fogyasztható, esetleg kevés gyümölcs megengedett. Normál étkezésre való visszatérés esetén egy-két napig szirup és gyümölcs egyaránt bőven fogyasztható.

A kúra alkalmazásához szükséges szirup mennyiség : 1.2 Liter
Könnyített diéta: Vacsora helyett egyszeri adag 30 napon át.

Nincsenek bejegyzések

Értékelje Ön is