Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
12.999 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 6000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

Visomat Comfort 20/40 digitális automata vérnyomásmérő 1db

17 763 Ft
50001161
+
A termék jellemzői:
• A felfújható mandzsettának köszönhetően kellemesen rövid és gyengéd mérés
• Bőrbarát, univerzális mandzsetta az egész család számára, a normál karmérettől egészen a nagyobb karvastagságig (23-43 cm-es karmérethez)
• Aritmia kontroll = szívritmuszavar érzékelése optikai- és hangjelzéssel
• Jelzőlámpa funkció az értékek könnyebb besorolhatósága érdekében
• Pulzusnyomás kijelzés –izolált szisztolés hipertónia kijelzése
• DIN-EN, DHL és ESH (Európai Hipertónia Társaság) előírásának megfelelő mérési pontosság
• 60 mérési eredmény eltárolása és középérték kijelzése :
• Praktikus cipzáras táska a készülék tárolásához

Az orvostudomány rávilágít a vérnyomás ellenőrzésének jelentőségére: a nem diagnosztizált magas vérnyomás a szív- és keringési rendellenességek egyik fő kockázati tényezője. Ezért folyamatosan figyelnie kell vérnyomását, és ismernie kell a pontos mérési módot is. Ugyanis, a diagnosztizálást követően, a magas vérnyomást orvosi segítséggel lehet kezelni, illetve terápiás kezelésekkel lehet csökkenteni. A vérnyomásproblémák kezelésével kapcsolatosan forduljon kezelőorvosához, gyógyszerészéhez vagy gyógytermék forgalmazóhoz.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az alábbi iránymutatást adja*:

Magas vérnyomás:
A felső érték 140 Hgmm-nél magasabb és/vagy az alsó érték 90 Hgmm-nél magasabb. Elegendő csak az egyik értéket csökkenteni.
Határérték:
120-139 Hgmm közötti felső érték és/vagy 80-89 Hgmm közötti alsó érték esetén fokozott óvatosság javasolt.
Normál vérnyomás:
Ha a felső érték 120 Hgmm-nél alacsonyabb és/vagy az alsó érték 80 Hgmm-nél alacsonyabb, akkor az értékek normál tartományban vannak.
* Az Egészségügyi Világszervezet 2003-as iránymutatása szerint

Tulajdonképpen mit jelent a vérnyomásmérés? Semmi mást, mint az ütőérben áramló vér nyomásértékének meghatározását. A folyamat során a két értéket pontosan kell leolvasni. Az első érték a felső vagy szisztolés nyomás. Ez azt az értéket jelenti, amikor a szív összehúzódik és a vért a véredényekbe pumpálja. A második érték az alsó, vagy diasztolés nyomás. Ez pedig az az érték, amikor a szív kitágul és ismét megtelik vérrel.

A pulzusnyomás
Akárcsak a vérnyomás, a pulzusnyomás is rendkívül fontos, különös tekintettel az idősek esetében. A pulzusnyomás – nem összekeverendő a pulzusszámmal – a vérerek rugalmasságának egyfajta jelzését szolgálja. Az érfalak merevsége (keménysége) negatív hatással van a szív- és vérkeringésre.
A tanulmányok*** kimutatták, hogy a szív- és vérkeringési betegségek kockázata növekszik, ha a pulzusnyomás folyamatosan 65 Hgmm-nél magasabb. A szisztolés és diasztolés nyomás közötti különbséget pulzusnyomásnak, vagy pulzus amplitúdónak nevezzük. Minél magasabb a pulzusnyomás annál merevebbek az érfalak.
Hgmm
Magas pulzusnyomás 65 felett
Emelkedett pulzusnyomás 55 – 65 között
Normál pulzusnyomás 55 alatt
*** Német Hipertónia Társaság - Izolált szisztolés hipertónia és
újraértékelésének szükségessége

Szívritmuszavar
A szívritmuszavar (aritmia) szabálytalan szívverés. Az érintettek időnként egy-egy szívverés kimaradását vagy gyorsulását tapasztalják, de előfordul az is, hogy a szívritmusban váratlan szünet jelentkezik.
Amennyiben a szívritmuszavar csak ritkán vagy enyhébben jelentkezik, az érintett páciensek gyakran semmit sem érzékelnek a szabálytalan pulzusból. Az aritmia típusától és fokától függően azonban súlyos panaszok, vagy akár életveszélyes komplikációk is jelentkezhetnek.
A szívritmuszavar egészséges embereknél ártalmatlan tünetként, míg szív- vagy egyéb szervi betegségben szenvedők esetében súlyos, vagy akár életveszélyes komplikációkkal is járhat.

Aritmia kontroll
A visomat® vérnyomás ellenőrző készülékek mindegyike képes a szabálytalan pulzus kijelzésére is. Ha a mérés során szabálytalan impulzus-hullám jelentkezik, a készülék ezt optikai jel segítségével kijelzi. Az erre figyelmeztető szimbólum akkor is megjelenhet a kijelzőn, ha a felhasználó abbahagyja a mozgást, megszakítja a beszédet, vagy ha akár nagyobb levegőt vesz. Ha a szimbólum gyakrabban megjelenik, kivizsgálás céljából, forduljon kezelőorvoshoz. Ha a mérések során villogó „Arrhytmia” szimbólum jelenik, akkor ezt kritikus értéknek kell tekinteni, és kedvezőbb feltételek mellett a mérést meg kell ismételni.

Maximális mérési pontosság – mindez a mandzsettában!
A vérnyomásmérők pontos mérési eredményeinél a mandzsetta méretének, kialakításának és minőségének jelentőségét gyakran alulértékelik. Mint ahogy a személyautó gumiabroncsainak döntő szerepe van a jármű irányíthatóságában, kezelhetőségében és biztonságában, úgy a vérnyomásmérő mandzsettája is jelentősen hozzájárul az mérési eredményhez. A vérnyomásmérés során, a mandzsetta felkarra és csuklóra illeszkedése biztosítja az életfunkciók biztonságos és pontos mérését úgy, hogy a szívből érkező impulzus-nyomás hullámokat (oszcilláció) a műszer az elektromos áramkörbe továbbítja.
A visomat® comfort 20/40 típusú vérnyomásmérők mandzsettája 23-43 cm-es karméret között használhatóak, ezért számos, különböző karméretű személy esetén javasoltak.
A visomat® mandzsetták mindegyike kivétel nélkül megfelel DIN ISO 10993 számú dermatológiai szabványnak.

Nincsenek bejegyzések

Értékelje Ön is

Ajánlott termékek