A szőlőcukor, mint édesítésre alkalmas élelmiszer, a répacukorral konkurálva jelentősen előretört az utóbbi néhány évbe. Köszönhetően annak, hogy ugyanúgy alkalmas mindenféle étel, ital, vagy sütemény...stb. készítéséhez, mint rosszhírű elődje.
A répacukor népszerűsége, illetve elterjedtsége az elmúlt néhány évszázad alatt a köz szemében "a cukor" fogalmává vált. Ezt a tényt nehéz kiiktatni a közgondolkodásból, pedig az úgynevezett civilizált népek (a világ vezető és ezek nyomába siető államok) lakosságánál tapasztalható erőteljes, a csontozattal, a cukorbetegséggel és egyéb jelentős problémákkal (pl. a túlsúly) kapcsolatos gondok nagyrészt a (répa)cukorral kapcsolatosak.
Tisztán fogyasztáskor azonnal, lökésszerűen megemeli a vércukorszintet, kevésbé terheli a lebontó apparátust. Nagyon gyors lefolyású, utána a vércukorszint hajlamos az eredeti érték alá esni, ezért cukorbetegek számára tilos a szőlőcukorral való kísérletezés.
Édesítő hatása kissé még felül is múlja a hagyományos cukrokét. Nem véletlenül fogyasztják sportolók, testépítők is pl. edzés előtt.
Nincsenek bejegyzések
© 2024 Internetpatika Kft.