Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
11.499 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 6000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

Szafi Free nokedli lisztkeverék ( gluténmentes ) 1000g

1 675 Ft
25127058
+

SÓ NÉLKÜL!

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, zsírszegény, szójamentes, kukoricamentes, rizsmentes, burgonyamentes könnyen szaggatható nokedli készíthető a lisztkeverékből.

A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád. 

Próbálja ki a többi Szafi Free termékünket is (palacsinta, piskóta, kenyér stb.)

 

Összetevők: Gluténmentes lisztek (hajdinaliszt, kölesliszt, cirokliszt), tápióka keményítő, rost (útifűmaghéjliszt)

Átlagos tápérték

100g lisztkeverékben

Energia

1450 kJ (343 kcal)

Zsír:

1,5 g

 - amelyből telített zsírsavak

0,8 g

Szénhidrát:

66 g

 - amelyből cukrok (1)

2,4 g

Rost

11 g

Fehérje

10,9 g

0 g

(1): Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Az adatok tájékoztató jellegűek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nokedli recept:

Hozzávalók (1 adaghoz):

·  75 g Szafi Free nokedli lisztkeverék

·  Csipet só (kb. 1,5 gramm)

·  60 g. langyos víz

Elkészítés:

Egy kisebb edénybe tegyünk fel 1-2 liter vizet forrni.

Míg a víz melegszik készítsük el a nokedlit:

A langyos vízbe keverjük el a sót, majd adjuk hozzá a 75 gramm lisztkeveréket, és egy kanál segítségével, gyors mozdulatokkal keverjük ki.

Ha felforrt a főzővíz, vegyük takarékra, szaggassuk bele a nokedli tésztát (a hagyományos módon), majd tegyük fel a hőfokot és forraljuk fel a vizet (kb. 1-2 perc). A újbóli felforralás után ismét vegyük le a hőfokot és gyöngyöző vízben időnként megkeverve főzzük további 1,5 percig.

Végül szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük át.

Amennyiben szükséges utólag is még sózhatjuk.