Az olaj a hidegúti eljárás miatt megőrzik eredeti vitamintartalmukat és ízanyagaikat.
Adalék- és színezőanyagot nem tartalmaz
Salátákhoz, főzelékekhez használható.
A búza (Triticum aestivum) csírájából kinyert és finomított, jelentős mennyiségű linolsavat és mellette linolénsavat és E-vitamint is tartalmazó, kellemes illatú, bőrápoló, bőrtápláló és a sebgyógyulást elősegítő hatású olaj.
Használatával csökkenthető a linolsav hiány okozta egyes bőrbetegségek (pl. ekcémás bőrfolyamatok, pikkelysömör) kockázata, és a bőr öregedési folyamatának lassításában is szerepet játszhat. 100 gramm búzacsíra-olaj mintegy 150 milligramm alfa-tokoferolt (E-vitamin) tartalmazhat.
A növényi zsíradékok közül a búzacsíraolaj E vitamin tartalma messzemenően a legmagasabb. Ennek köszönhetően gyakran felhasználják az olajat üveges babaételek készítéséhez. Az E vitamin az emberi szervezet számára nyújt természetes oxidációs védelmet. Mivel folyamatos fizikai és pszichikai terhelésnek vagyunk kitéve, szervezetünkben nem kívánatos anyagcseretermékek (pl.gyökök) képződnek. Ezeket az E vitamin semlegesíti és káros hatásaikat leblokkolja.
A búzacsíraolaj kedvező hatásait a szépségipar is hamar felismerte. Ma már számos kozmetikai termék kapható, amely ezt az olajat tartalmazza. Kiváló bőrtápláló, bőrápoló és a sebek gyógyulását elősegítő olaj. A bőr öregedési folyamatának lassításában is szerepet játszhat, E vitamin tartalmának köszönhetően a bőrt feszessé, rugalmassá teszi.