Az avokádó gyümölcs préselésével nyert, a finomítás során tiszta, sárga színű olajat nyernek. A folyamatban eltávolítja a legtöbb a szagot és ízt, így egy viszonylag „unalmas” késztermék keletkezik, ami kimondottan gazdag E-vitaminban és az esszenciális zsírsavakban, például olajsavban.
Avokádó olajat széles körben alkalmazzák az élelmiszer , étrend- kiegészítő és a kozmetikai iparban egyaránt
Az avokádó olaj kiváló a hidratáló képességű , a száraz bőrre jótékony hatással bír. Regeneráló hatása miatt az öregedő bőrre kitűnő készítményeket lehet felhasználásával alkotni. Természetes védelmet nyújt a napégés ellen.
Az élelmiszeriparban is használatos, jó hőbíró, vagyis nem károsodnak a benne lévő vitaminok a melegítés során.
Jellemzők:
Származási ország Olaszország
Szín sárga
Nincsenek bejegyzések
© 2024 Internetpatika Kft.