Új jelszó kérése


NATURLAND PROPOLISZ CSEPP 30 ml

NATURLAND PROPOLISZ CSEPP 30 ml
1 642 Ft
Enyhe fertőzések következtében fellépő felső légúti megbetegedések megelőzésére, illetve enyhítésére, gyomor, bél- és húgyúti rendszerben fellépő gyulladások kiegészítő kezelésére, valamint a szervezet védekezőképességének erősítésére alkalmazható.
 • A méhek ajándéka

  A kaptár kisebb-nagyobb réseinek betapasztásához és belsejének fertőtlenítéséhez a méhek propoliszt használnak. A propoliszt a növények, főleg a fűz és nyár rügyének ragadós váladékából alakítják át. A méhcsalád láthatatlan védelmét képezi a propolisz: egy erős, nagy mennyiségű propoliszt termelő családban gond nélkül elpusztítja a vírusokat és baktériumokat. Magas antioxidáns tartalma van: antibiotikumként működő (!), és hámosító hatású flavonoidokat valamint ferulasavat tartalmaz, de találhatóak benne a táplálék felszívódását segítő enzimek, aminosavak, B1, B2, B6, C, E vitamin és ásványi anyagok.
  A kaptáron kívül is sokoldalúan lehet használni a propoliszt - az emberi szervezetben is kihasználhatjuk hatását.

  Adagolása
  Mielőtt kipróbálna valamilyen propolisz készítményt, bizonyosodjon meg róla, hogy nem allergiás rá! Figyelni kell még arra is, hogy a sok írásban túladagolt (rendszeresen 200-300 csepp/nap) alkoholos propolisz tinktúra a tömény alkohol miatt már károsíthatja a májat.
  A propoliszból az ember 10-20 mg-ot visel el naponta 1 kg testsúlyra vetítve, de a tinktúrák sűrűségét lehetetlen pontosan megállapítani. Ha 50 ml alkoholban feloldunk 20 gramm viaszos nyers propoliszt, abból napi ~100 cseppnél több nem ajánlott egy 70 kilós embernek (1 ml = kb. 25 csepp). A propolisz-túladagolást jelezheti felduzzadt szemhéj, csalánkiütés, vérnyomáscsökkenés. Az adagolást sosem a véglettől kezdjük, hanem kis adagokat egyre növelve, és akkor nem jelenthet problémát: normális adagolásban semmilyen mellékhatása nincs. Túladagolás esetén 4-5 napig szüneteltetni kell a fogyasztását, majd apránként újrakezdhető.

  A propolisz minőségét 2 évig megőrzi, de ezt rövidíti a magas hőmérsékleten való tárolás és ha napfény éri.

  A propolisz már ismert tulajdonságai:

  - Erősíti az immunrendszert;
  - természetes antibiotikum (szerű) és gyulladáscsökkentő hatású;
  - használható légcsőhurut és allergikus jellegű asztma esetében.
  - Vírus, baktérium és gombaölő, - használatos például influenza, herpesz és egyes bőrbetegségek ellen;
  - növeli az erek rugalmasságát;
  - segít megfázásos megbetegedések esetében;
  - vérnyomáscsökkentő hatású, valamint
  - használják még fekélyek, vérkeringési és szívbetegségek kiegészítő kezelésére is, valamint
  - sebgyógyításra, reumatikus bántalmakra, ízületi, derék -és gerincfájdalmakra;
 • Vonalkód 
  5998794305720
  Vonalkód
  5998794305720
  ÁFA kulcs
  27
  Cikkszám
  25006125