16.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

Nasara Kineziológiai tapasz 5 m x 5 cm Bézs

3 359 Ft
25126162
Nincs készleten

A Kinesio-Taping módszer kidolgozása a japán Kenzo Kase orvos-kiropraktőr nevéhez fűződik és a 70-es évekre nyúlik vissza. Az addig ragasztószalagokkal és kötésekkel rögzített ízületek és izmok ötletéből kiindulva a japán orvos kifejlesztett egy nyújtható, mozgékony szalagot, melyet a bőrre ragasztva lényegesen meggyorsul az ízületi és izompanaszok gyógyulási ideje.

Hatásmechanizmus
Az szalagot felragasztjuk a bőrre (csak a tökéletes kivitelezéstől várható el a hatás), ennek köszönhetően az alatta futó izmok a test mozgása során a rugalmasan rögzített bőr alatt fognak elcsúszni. Ez az egyébként természetes jelenség a nyirokkeringés egy test által indukált masszázsa, mely a nyirokkeringés fennmaradását, a nyirokkeringésbe való visszakerülését biztosítja. Az ragasztás során a rugalmasan rögzített, feszített bőrfelület egy fokozott nyirokmasszázst kap, ezen felül olyan receptorok kapnak állandó ingerlést, melyek a szervezet természetes fájdalomcsillapító-rendszerét aktiválják. A szövetek a kötés alatt is mozogni tudnak, hiszen a szalag rugalmas, tehát a mozgás által a szövet természetes gyógyulási folyamata gyorsul. Ahol gyulladás található, ott a szövet gyulladáscsökkentő folyamatai is lényegesen rövidebb idő alatt folynak le.

Milyen módon hat az ízület-, izom- és meridián-ragasztás?
• Fájdalomcsillapítás
• Izomtónus szabályozása (túl feszes vagy túl laza izomzat esetén)
• Pszichovegetatív zavarok megszüntetése
• Immunstimulálás, immunserkentés a kezelés helyszínén
• Gyulladáscsökkentés a kezelés helyszínén
• Duzzanatok gyors csökkentése a nyirokkeringés serkentésén keresztül
• Vérkeringés serkentése a kezelt területen

Otthoni használata biztonságos és egyszerű, így az önkezelés is eredménnyel kivitelezhető. Ehhez mindenképpen fontos a magyar nyelvű szakirodalom vagy kezdőcsomag beszerzése!

Nincsenek bejegyzések

Értékelje Ön is