Majdnem minden falu központjában állt egy óriási, illatos hársfa, amit a falu lakói nagy becsben tartottak. Rendszeresen összegyűltek a hatalmas lombkoronája alatt, különösen a fiatalok, mert úgy tartották a hársfa a szerelmesek, a termékenység fája.
A hársfa virágját az emberek évszázadok óta a kamilla után a legnépszerűbb házi szerként meghűléses betegségeknél alkalmazták, vagy izzasztásra, köhögéscsillapításra használták. A népgyógyászat szerint az emésztőrendszert is gyógyítja, de nyugtató hatása is ismert, jó vértisztító. A hársfavirágjából hagyományos módon, kíméletes eljárással készült kézműves szörp nemcsak ízletes, de értékes összetevőkben is gazdag a hozzáadott mézről nem is beszélve.
Szép, igényes, hagyományőrző csomagolásban az egészségére figyelő embernek nagyszerű ajándék is.