16.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

Tippek az egészségért és a vitalitásért!

2019-08-10

A test túlsavasodása sokféle betegséget válthat ki. Lassan már népbetegségé válik, ami sajnos nem marad következmények nélkül.

A savak és a lúgok egyensúlya a szervezetünkben

Érdemes komolyan venni a figyelmeztető jeleket, melyek a szervezetünk sav-bázis háztartás egyensúlyának megbomlását jelzik. Ezek a tünetek az állandó fáradtság, sápadt, fakó bőr, erőtlen, lógó haj, zsírpárnák és a narancsbőr gyarapodása. Ahhoz, hogy a szervezetünk sejtjei korrekten el tudják végezni a munkájukat, a savaknak és a lúgoknak mindig egyensúlyban kell lenniük.

Mit váltanak ki a lúgok a szervezetben?

Normális esetben egy okos pufferrendszer gondoskodik róla, hogy megmaradjon a helyes viszony. Ám nagy problémát jelent, hogy a lúgokat csak kívülről lehet bevinni a szervezetbe, míg a savakat a test maga is elő tudja állítani. Ha azonban a savak kívülről is bejutnak a kiegyensúlyozatlan életmód (például helytelen táplálkozás, mozgáshiány, negatív stressz) által a testbe, akkor a test „szemétszállítása” nem működik kifogástalanul. Ennek a következménye, hogy megrekednek a savas mérgező anyagcseretermékek. Ezek már nem képesek kiválasztódni és a szervezetben maradnak. Éppen ezért segítsük a testünket egy táplálkozásból, ápolásból, fitneszből és lazításból álló az alábbi egyszerű programmal megszabadulni a felgyülemlett mérgező anyagoktól.

1. Igyunk sok folyadékot! A vesén keresztül folynak ki a legkönnyebben a fölösleges savak a testből.  Ehhez napi 2–3 liter vizet vagy gyógyteát kell meginni.

2. Megtervezett, kiegyensúlyozott étrend. Az étlapunkra egyre gyakrabban kerüljenek fel zöldségek, gyümölcsök, saláták, fűszerzöldek. A friss zöldség amellett, hogy jótékony hatású, igazi élvezet. A savanykás gyümölcsök lúgos hatást keltenek a testben.

3. Kell egy kis lemondás! Különösen a kávéról, az alkoholról és a nikotinról.

4. Rendszeres testmozgás. Legalább heti két-három alkalommal be kell iktatni a sportot az életünkbe. Ideális az úszás, a séta, a kerékpározás.

5. Próbáljuk kiegyenlíteni a túlsavasodást! Hetente egyszer kell egy kis kényeztetés! Jó megoldás például egy savtalanító lúgos fürdő (kapható a reformházakban).

6. Serkentsük az anyagcserét, dörzsöljük magunkat fitté! Reggelente egy jó alapos masszázs kefével a fürdőkádban vagy a zuhany alatt mindenkinek jótékony hatású.

Savképző élelmiszerek: hús, hal, felvágott, sajt, édességek, gabonafélék, tojás, alkohol, kávé.

Lúgképző élelmiszerek: gyümölcsök, zöldségek, tej, hidrogén-karbonátban gazdag ásványvizek. A tévhitekkel ellentétben a citrom is kiváló lúgosító, amellett pedig segíti az emésztést és megköti a felesleges zsírokat a szervezetben.

Cikk: Kovács M. Dóra

Tovább a termékekre!

Forrás és kép: Internetpatika

Promóció