Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
15.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

Természetes tapaszok!

2019-06-20

A világ számos országában már ismerik és használják is a modern tapaszokat a gyógyszeres terápia természetes alternatívájaként, kiegészítéseként, Magyarországon még csak ismerkedünk velük. 

A természet és a modern orvostudomány találkozása: hidrogél és légzéskönnyítő tapaszok

A tapaszok a modern gyógyszeripari technológia és a természetes hatóanyagok házasításából születtek meg, így bár nincs bennük gyógyszer, ellenőrzött körülmények között, állandó hatóanyag-tartalommal készülnek. A légzéskönnyítő Spiranto tapasz központi magja háromféle  természetes balzsamolaj (menta, eukaliptusz, levendula) segítségével nyitja meg a légutakat. A balzsamolajok vírus-, baktérium ölő, gyulladáscsökkentő hatásúak, összehúzzák az orr nyálkahártyájában található ereket, így csillapítva az orrfolyást, jótékonyan csökkentve az allergiás tüneteket is. Az orrcseppekkel ellentétben nem lehet túladagolni, az inhalálással ellentétben nem hordozza a leforrázás veszélyét. Elég felragasztani a ruhára, és már segíti is a légzést, orrdugulás, orrfolyás csökkentésével támogatja a gyógyulási folyamatokat. A tapaszt 2 évnél idősebb  gyermekek mellett felnőttek is eredményesen használhatják hasonló tünetek megszüntetésére!

A tapasz kíméletesen segít a bajban!

A kimondottan gyermekek számára megalkotott Frio Pad hidrogél hűtő tapasz a központi magjába zárt víz erejével csillapítja a hőemelkedést, enyhíti a fejfájást, javítja a láz miatti rossz közérzetet akár 8 órán át. Előzetes hűtés, fagyasztás nélkül felragasztható a forró homlokra, nem csöpög, nem folyik, jó tapadásának köszönhetően pedig száraz bőrre helyezve garantáltan a helyén marad. Szükség esetén lázcsillapító készítményekkel kombináltan is alkalmazható.

Kattints a képre és nézd meg a termékeket!

A tapaszok próbája

A gyermekgyógyászatban is bevethető tapaszok hatékonyságának vizsgálatára magyar gyermekorvosok bevonásával a MedicalScan független piackutató céget kérte fel a tapaszok hazai forgalmazója, a vizsgálatra az őszi időszakban került sor. A Spiranto tapasz használatát összesen 46 esetben, 2-15 év közötti gyermeknél – 7 kisded, 27 óvodás, 11 általános iskolás és 1 serdülő esetében – vizsgálták. A légzéskönnyítő tapaszt 40 esetben megfázás, míg 6 esetben allergia miatt használták. 31 esetben csak éjszaka került fel a ruhára a tapasz, 11 esetben csak nappal alkalmazták, 4 esetben pedig éjjel és nappal is segítette a légzést.

A felmérés szerint a Spiranto légzéskönnyítő ruhatapasz:

Az esetek 96%-ban enyhítette az orrdugulást.  (22 esetben jelentősen enyhítette, míg 22 esetben enyhítette az orrdugulást, mindössze két esetben érkezett arról visszajelzés, hogy nem segített). A felhasználók döntő többsége – 46-ból 45 – egyetértett abban, hogy a Spiranto légzéskönnyítő tapasz használata jóval egyszerűbb volt, mint az orrcseppé. Az esetek 87%-ban voltak kifejezetten elégedettek (46-ból 21 esetben a maximumot, 6 pontot, 19 esetben pedig 5 pontot kapott a Spiranto), 11%-ban elégedettek (4 pontra 3, 3 pontra 2), 2%-ban kevésbé elégedettek (2 pontra pedig egy esetben értékelték) a tapasz használatával.

Kattints a képre és nézd meg a termékeket!

A frio pad natúr hűtőtapasz eredményei

39 esetben, 1,5 és 12 éves közötti gyermekeknél vetették alá próbának, 9 esetben kisded, 18 esetben óvodás, 12 esetben pedig iskolás volt a kis beteg. 34 esetben lázcsillapítás, míg 5 esetben oltás utáni kellemetlenség enyhítése volt a feladata. 18 esetben 37,4-38,6 Celsius, míg 16 esetben 38,6 Celsius felett volt a gyermekek testhőmérséklete.

A visszajelzések itt is pozitívak voltak:

15 esetben jelentős megkönnyebbülésről, 22 esetben megkönnyebbülésről számoltak be, ez az összes eset 95%-a, két esetben viszont a gyermek nem tűrte meg magán a tapaszt. 27 esetben nem cserélték gyakran a tapaszt, 4 esetben 3-4 óránként, három esetben 5-6 óránként, 4 esetben pedig 12 óránként helyeztek fel új Frio Padot. A természetes, hatékony segítség 21 esetben egészített ki lázcsillapító terápiát, 19 esetben viszont csak önmagában alkalmazták.

Itt is magas volt a termékelégedettségi index: 67%-ban voltak kifejezetten elégedettek (12 esetben kapta meg a tapasz a maximális 6, 14 esetben az 5,) 28%-ban elégedettek (9 esetben a 4 pontot, két esetben 3), illetve 5%-ban elégedetlenek (2 esetben 1 pontra értékelték, amikor a gyermek nem tűrte meg magán a tapaszt.).

Kattints a képre és nézd meg a termékeket!

Természetes légzéskönnyítő és hidrogél tapaszok: felnőtteknek is ideális gyógyszermentes alternatíva!

A piackutatás eredményeivel alátámasztott működésű tapaszok a gyermekek mellett felnőtteknél is bevethetőek: A Spiranto légzéskönnyítő tapasz hasonlóképpen alkalmazható orrdugulásos, orrfolyásos tünetek mérséklésére, allergiás tünetek esetén otthon, a pihentető alvás biztosításához.

Az ICY Menthol kettős hatású hidrogél tapasza a mentolkivonat fájdalomcsillapító erejét és a víz hűsítő hatását kombinálja, amely fájdalomcsillapító tapaszként izomfájdalmak, izomhúzódások, rándulások enyhítésére ideális. Sportsérülésekre, irodai derékfájásra vagy épp hátfájásra gond nélkül alkalmazható. Nem igényel előzetes hűtést, nem csöpög le.

A Venolite kettős hatású hidrogél tapasza a visszeres problémák okozta nehézláb-érzetet, lábfájást, lábdagadást segít csökkenteni. A benne található vörösszőlő-kivonat rezveratroltartalma, valamint a citrus-flavonoidok antioxidáns hatása segíti a vénák dolgát. Míg a kiegészítő aromaterápia kellemessé teszi a viselését. A tapaszból a felragasztást követően  6-8 órán keresztül folyamatosan oldódnak ki a növényi hatóanyagok, míg a vízbázisú mag hűti a sajgó részt. Repülőre is felvihető, hosszú utazások alkalmával is jó szolgálatot tesz.

Kattints a képre és nézd meg a termékeket!

Mitől megbízhatóak a tapaszok?

A tapaszok a patikákban országszerte vény nélkül megvásárolható, megbízható orvostechnikai eszközök! A tapaszokban alkalmazott növényi hatóanyagok eredményességét több nemzetközileg jegyzett orvostudományi cikk is igazolja, míg hatásukat Európa egyik legszigorúbb kutatóközpontjának, a német Dermatestnek klinikai vizsgálatai is megerősítették. Forgalmazott termékeink megfelelnek az orvostechnikai eszközökkel szemben támasztott európai és amerikai előírásoknak egyaránt.

A termékek elérhetőek az Internetpatikában!

Kattints a képre és nézd meg a termékeket!

Fotó: Internetpatika, Forrás: OD Medic

Promóció