16.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

Rendelések feldolgozása 2024 technikai okok miatt az alábbiak szerint alakul:

A 2024. június 24. reggel 7 h után leadott megrendelések 2024. július.08- tól kerülnek feldolgozásra.  Ügyfélszolgálatunk (e-mail, telefon, Facebook)  2024.június 24. és 2024. július 07. között nem elérhető, a személyes átvétel pedig szünetel. Rendszerünk ez idő alatt a rendeléseket zavartalanul fogadja. Köszönjük szíves megértésüket!

Spóroljunk a kalóriákkal! Legyünk karcsúak és maradjunk egészségesek!

2019-06-10

A nyár közeledtével örök visszatérő probléma, hogy hogyan lehetünk karcsúak és miképpen maradhatunk egészségesek is. Ilyenkor köszönt be a diéták csúcsszezonja. Egyszerűen csak le kellene adni néhány kilót! Ezt azonban könnyebb mondani, mint megvalósítani. A fogyni vágyók az ananászdiétától kezdve a kalóriaszámlálásig mindig mindent kipróbálnak. Ezt mutatja a statisztika is. Szinte minden második nő rendelkezik diétás tapasztalatokkal, és egyre több férfi is küzd a kilóival.

Legtöbb ember tisztában van vele, hogy a túlsúly olyan komoly betegségeket okoz, mint például a diabétesz vagy az arteriosclerosis. A legtöbbféle fogyókúra azonban inkább egészségtelennek mondható, mert aki teljesen lemond a zsírokról, a fehérjékről vagy a szénhidrátokról, legyengíti a szervezetét. A táplálkozásban a testnek kiegyensúlyozottságra van szüksége, mert csak így tartható meg a teljesítőképességünk és a szervezetünk terhelhetősége is. Ugyanis ha valaki fáradságos koplalással leadja a felesleges kilókat, a félelmetes jojóeffektus gyakran az eredetinél is több kilóval vág vissza. A szűkös időkben a szervezet alacsony lángra kapcsolja az anyagcserét, és az energiafelhasználását egyszerűen a felvett energiamennyiséghez igazítja.

10 tipp az egészséges fogyáshoz

1. Először is felejtsük el a cukros, lisztes ételeket, péksüteményeket és édességeket!

2. Vásároljunk alacsony glikémiás indexű szénhidrátokat (pl. árpa, hajdina, barna rizs)  és zsírszegény fehérjéket!

3. Fogyasszunk rostban gazdag ételeket!

4. Ügyeljünk az esszenciális zsírok, vitaminok és az ásványi anyagok helyes bevitelére!

5. Figyeljünk oda a megfelelő folyadékfogyasztásra! Naponta legalább 2,5 liter cukor-, alkohol- és szénsavmentes folyadékot fogyasszunk! A legjobb és legmegfelelőbb választás a víz.

6. Hetente legalább 3–4 alkalommal be kell iktatni a sportot az életünkbe. A legideálisabb, ha mindennap legalább félórát mozgunk, sportolunk.

7. A fogyás akkor hatékony, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Nem elég az adagokat csökkenteni, fontos, hogy a tápanyagok arányát is nézzük!

8. Fontos, hogy változatosan étkezzünk, és minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk!

9. Naponta 5–6 alkalommal kisebb adagokat fogyasszunk, és csökkentsük le a vacsoránk kalóriatartalmát!

10. A pontosan kiszámítható vitamin- és ásványianyag-bevitel érdekében az étrendünket táplálékkiegészítőkkel is tökéletesíthetjük.

Kattints a képre és nézd meg a termékkínálatunkat!

Szenvedés helyett fogyjunk jókedvvel!

A fehér kidneybab hatóanyaga segít a fogyásban. Különösen a phaseolin az, ami segíti az egészséges súlyleadást. Az emésztési folyamat során a szénhidrátok, illetve a keményítők (például a burgonyáé és a tésztáé) glukózzá alakulnak át. Ezek a kalóriák a testi aktivitás során anyagcseretermékekké válnak. Kevés mozgás esetén azonban a kalóriák zsírsejtekké alakulnak. A szénhidrátok széthasításáért az alfa-amiláz enzim a felelős. A phaseolin-hatóanyag pontosan itt lép közbe. Gátolja a szénhidrátok felvételét (egészen 38 grammig), így a keményítő egy része egész egyszerűen emésztetlenül válik ki. Ennek eredményeképpen a kalóriáknak semmi esélyük sincs, hogy lerakódjanak a csípőn.

Kattints a képre és nézd meg a termékkínálatunkat!

Fotó és forrás: Internetpatika

Cikk: Kovács M. Dóra

Promóció