16.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

Rendelések feldolgozása 2024 technikai okok miatt az alábbiak szerint alakul:

A 2024. június 24. reggel 7 h után leadott megrendelések 2024. július.08- tól kerülnek feldolgozásra.  Ügyfélszolgálatunk (e-mail, telefon, Facebook)  2024.június 24. és 2024. július 07. között nem elérhető, a személyes átvétel pedig szünetel. Rendszerünk ez idő alatt a rendeléseket zavartalanul fogadja. Köszönjük szíves megértésüket!

Hová tűnt az allicin a magyar fokhagymából?

2020-02-05

,,Amikor sejtjeink meggyengülnek és elveszítik képességüket a regenerálódásra vagy a szaporodásra, akkor ez testi tüneteket okozhat, ám hasznos tápanyagokkal és megfelelő életmóddal megtámogathatjuk, hogy sejtjeink újra egészségesek legyenek. Csodálatos biológiai rendszerek vagyunk, és ahhoz, hogy elérjük a legmagasabb szintű egészséget, a sejtszintű egészségig kell eljutnunk! Megfelelően kell táplálnunk a szervezetünket a sejtek szintjén is,, -Szabó Nikolett 

A csőlátás a nyugati orvoslásban nem szemészeti, hanem gondolkodási probléma! Nézzük a nyers statisztikákat: magas vérnyomás betegségben 2008-ban 8 millió ember halt meg a világon. Stroke-ban Magyarországon 18000 ember hal meg évente, ennek az egynegyede 60 év alatti férfi. Mi az oka annak, hogy egyre több a cukorbeteg, a szívbeteg, a daganatos beteg?

Az érelmeszesedés valódi okai

Az orvosi szaktekintélyek szerint a szív és érrendszeri bajok mögött a vérben található magas koleszterin szint a felelős. Ezért szigorú zsírszegény diétát írnak elő és gyógyszereket, koleszterin csökkentőket is kell szedni. Pár évvel ezelőtt felfedezték, hogy a betegség hátterében az érfalak gyulladása áll, ezért a kezelést is más szempontok alapján, más módszerekkel kell megkezdeni. A modern orvoslás szinte kizárólag a vényköteles gyógyszerekre támaszkodik a krónikus betegségek kezelése során és nem fordít kellő figyelmet a táplálkozás megváltoztatására. A sztatinokat alkalmazza, ezek vátak a biztos, ami biztos gyógyszerek csúcstermékévé, amelyet gyakorlatilag mindenkinek felírnak, aki elmúlt ötven éves. A koleszterinnek nem sok köze van a szívbetegséghez. Viszont a sztatinoknak van egy sor kellemetlen mellékhatása.

A koleszterin gyulladás hiányában szabadon áramlik az erekben, ez a természetes. A gyulladás a szintetikus szereket tartalmazó élelmiszerek miatt alakul ki. Megbetegednek az érfalak, így rajtuk a koleszterin már könnyebben megtapad, elzárva ezzel a vér útját.

Minél természetesebb, igazi, valóban koleszterin-gazdag ételt fogyasztunk, annál alacsonyabbá válik a koleszterin-szintünk. Minél kevesebb a koleszterin az étrendünkben, annál magasabb lesz a szérum koleszterin szintünk.

Megnézem a terméket!

Miért?

Mert ha nem adjuk meg testünknek a megfelelő táplálékot, akkor az MEGPRÓBÁLJA túlkompenzálni azt, amiben hiányt szenved, tehát több koleszterint fog termelni. A magas koleszterinszint csökkentésének természetes gyógymódja az allicin bevitele, ami a fokhagyma legaktívabb hatóanyaga. Akkor keletkezik, amikor a friss fokhagymát felvagdossuk, összezúzzuk (ezzel sejtsérülést okozunk). Ekkor az alliináz enzim az alliint allicinná alakítja, ami a friss, „kellemes” aromájáért felelős. Ez a fokhagyma természetes védekező rendszere a kártevők ellen. Már az 1980-as és 1990-es években is több kutatás megerősítette, hogy a fokhagyma rendszeres fogyasztása képes legalább 10%-kal csökkenteni a koleszterinszintet.

Korábbi népegészségügyi kutatások is igazolták, hogy azokban az országokban, ahol több fokhagymát fogyasztanak, alacsonyabb a szívkoszorúér-betegség előfordulási aránya (ennek a betegségnek a legfőbb oka a magas koleszterinszint).

Egy kísérlet során, hat hónapon keresztül,  100 fő (60 férfi és 40 nő) 30 és 55 év közötti hipertóniás betegnek adtak allicint. Az egyes alanyok egészségügyi nyilvántartását külön-külön vezettek. A vérnyomást kezdetben, három hónap elteltével, végül hat hónap elteltével mérték. Statisztikai összehasonlítást végeztek a kezdeti, három és hat hónapos vérnyomás-adatok között. Eredmények: Az egyszerű extrakciós módszerrel nyert allicin akár 10% -kal (5mmHg) csökkentette a szisztolés és diasztolés vérnyomást a vizsgált betegeknél.

Az allicin vérnyomáscsökkentő hatásai multifaktorálisak. Kimutatták, hogy a fokhagyma kivonat gátolja a renin angiotenzin aldoszteron rendszert (RAAS), és a prosztaglandin szintézist is. Ezáltal értágító hatása van. Feltételezhető, hogy gátolja az angiotenzin konvertáló enzim (ACE) aktivitást. Az ACE aktivitás csökkentése számos kedvező hatást eredményez (értágító hatás), amelyek csökkentik a vérnyomást. 

Mire jó még az allicin?

Gomba ellenes és baktérium ellenes hatása van.

Egy kettős-vak, randomizált kontrollos vizsgálatban 63 vulvovaginális candidiasisban szenvedő nő 14 napon keresztül 2,1 g / nap fokhagymaport (19,2 g / nap allicin) kapott. Az eredmény statisztikailag szignifikáns különbséget mutatott a placebóval kezelt csoporttal szemben.

In vitro gátló hatást fejt ki a gram-pozitív és gram-negatív baktériumokra, valamint a gombás kórokozókra. Hatékony segítség lehet infulenzás időszakban vagy Helicobacter pylori fertőzöttség esetén. (A kínai Shandong tartományban végzett intervenciós vizsgálat során írták le a H. pylori gátlását.) Gátolja a Pseudomonas aeruginosa (cisztás fibrózis, hallójárat gyulladás, tüdőgyulladás) szaporodását.

Az allicin nagyon bomlékony, instabil vegyület, ami hamar átalakul más kéntartalmú vegyületté. Ezért nagy érték, ha olyan allicin tartalmú készítményt találunk, amiben már stabilizált allicin van. A stabilizált allicin előnye, hogy ,,nem bízza a testünkre,, hogyan alakítjuk át az allint allicinné, hanem megbízható módon, azonnal számunkra ideális formában tudjuk azt magunkhoz venni.

Termékfejlesztéskor Magyarország minden területéről szereztünk be fokhagymát. A legnagyobb megdöbbenésünkre nagyon eltérő volt az allicin tartalom, illetve minimális mennyiségben tartalmazták ezt a hatóanyagot.

Megnézem a terméket!

Felmerült a kérdés, hogy a legjobb szándék mellett is a hagyományos kivonási eljárásokkal hogyan garantálható a megfelelő allicin tartalom a készítményben?

Természetesen úgy, hogy kizárólag minőségi bioalapanyagot használunk. A biotermékek jelentősége abban áll, hogy a talaj, a termesztés és növényvédelem szigorú előírásainak biztosításával a termény, így az élelmiszer nem tartalmaz növényvédő szereket, műtrágyákat (magas nitrit-, nitrátszint). A biotermékek hatóanyag tartalma mindig magasabb a konvencionális élelmiszerekénél.

Ráadásul a korábban részletezett hatásokat fokozhatjuk, ha az allicint bio csíráztatott kendermag olajjal elegyítjük.

A kenderolaj nem ugyanaz, mint a kannabidiol (CBD) olaj. A CBD-olaj előállítása során a kender növényének szárát, leveleit és virágát használják, amelyek magasabb koncentrációban tartalmazzák a CBD-t. A kendermagolaj a Cannabis sativa növény apró magjaiból származik. A magok nem tartalmaznak ugyanolyan szintű vegyületeket, mint maga a növény, de gazdag tápanyag-, zsírsav- és hasznos bioaktív vegyületekkel rendelkeznek.

A kendermagolaj nem tartalmaz THC-t, azonban tartalmaz fehérjét (30%) és esszenciális zsírsavakat, valamint aminosavakat. optimális arányban tartalmazza az omega-6, omega-3 és omega-9 zsírsavakat. Fontos, különleges zsírsavtartalmának (gamma-linolénsav) következében erős gyulladás csökkentő hatása van. A kendermagban számos ásványi anyag is megtalálható, mint például kalcium, vas, foszfor, magnézium, kálium, cink, mangán és réz. Ezenkívül E-vitamint és B-vitaminokat (B1, B2, B3 és B6) is tartalmaz. A kender csíráztatása során saját enziméi felhasználásával az olaj legalább 15%-a digliceriddé alakul. A digliceridek jelentősége abban áll, hogy nem rakórnak le a zsírszövetben, hanem közvetlenül energiává alakulnak a májban.

Szabó Nikolett

 

Kép és forrás: Naja Forest

Promóció