A Maqui bogyót kézzel takarítják be és - miután könyen megromolhat - gyorsfagyasztják, vákum alatt szárítják és porítják. Természetes ásványianyag-, protein-, vitamin-, és rosttartalma is magas, de egyedülálló antioxidáns kapacitásával messze kiemelkedik az összes ismert szuperélelmiszer közül, szabadgyök megkötő képességével együtt. Az ORAC skála szerint 100 gramm gyümölcs 50000 µmol értéket teljesít, amellyel messze megelőz minden más természetes antocianin- és polifenol forrást. Az egyedül Patagóniában termő bíborlilás bogyók íze először szokatlan, enyhén kesernyés-édeskés, de hazájában nyersen is fogyasztják, sőt, bort is készítenek belőle. Kúraszerű szedésével hatékonyan védekezhetünk a gyulladásos panaszok ellen, hasznos segítség lehet súlykontroll esetén, felfrissít és emelheti az energiaszintet. Normalizálhatja az anyagcserét, javíthatja koncentrációt és elősegítheti a nyugodtabb alvást.
Nincsenek bejegyzések
© 2024 Internetpatika Kft.