A kendermag mint kiváló és sokoldalú élelmiszer számos nélkülözhetetlen növényi tápanyagot tartalmaz. Kiváló fehérjeforrás, fehérje tömegének 50% a tényleges fehérje. Ritka élelmiszer, amelyben mind a 22 aminosavat megtaláljuk. Ez magába foglalja azt a 8-at is, amit a szervezetünk önmagától nem tud termelni tehát táplálékokból kell magunkhoz vennünk. Található még benne több antioxidáns, valamint rengeteg vitamin és ásványi anyag. A kendermag gazdag Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban. A kender fehérjéi a globuláris fehérjék, az edestin és az albumin. Magas fehérje tartalma miatt egyre népszerűbb a sportemberek és az aktív életmódot folytatók között. Vegetáriánusoknak, laktóz vagy glükóz érzékenyek, valamint a cukorbetegek számára is fogyasztható.
Javasoljuk, hogy egy evőkanál (20-30g) kender fehérje port vízbe, tejbe, gyümölcslébe vagy turmixba tegye bele, naponta 2-3 alkalommal vagy ahogy szükséges. Hozzáadhatjuk desszertekhez vagy turmixokhoz, illetve belefőzhetjük ételekbe, például kenyérbe.
Nincsenek bejegyzések
© 2024 Internetpatika Kft.