A bio medvehagyma különleges és intenzív ízével teszi még élvezetesebbé a rendkívül egészséges és finom bio tönköly tészták fogyasztást. Kiváló ízfokozó szerepe mellett azonban a medvehagyma igen sok hasznos tulajdonsággal is rendelkezik az emberi szervezet számára.
A medvehagyma erdőkben, ligetekben nagy telepeket alkot. A fokhagyma illatára és ízére emlékeztető 30-40 cm magas évelő növény. Április-május környékén virágzik. Levelét és hagymáját egyaránt használják gyógyászati célokra.
Annyi betegségre gyógyír, hogy szinte már gyanús. Kedvezően hat a gyomorra, a bélrendszerre, krónikus hasmenés és szorulás ellen jó hatású, a szédülést, fejfájást enyhíti, tisztítja a vesét és vértisztító hatású. C-vitamin tartalmának köszönhetően pedig javítja a szervezet ellenálló-képességét.
Tudományos megfigyelések szerint vérnyomáscsökkentő hatású, javítja a végtagok keringését. A hagyma rendszeres fogyasztása a koleszterinszint csökkentésének és így számos szív-érrendszeri megbetegedés megelőzésének természetes gyógymódja. Természetgyógyászok szerint nincs a földön még egy olyan növény, amelyik ennyire hatásosan tisztítaná a gyomrot, a bélrendszert és a vért, mint a medvehagyma.