A tisztított lenmagot szabadalmaztatott eljárással nyálkátlanítják, csíráztatják majd alacsony hőmérsékleten, kizárólag erre a célra kifejlesztett szárítási technológiával, szabályozott körülmények között megszárítják, megőrizve a csírázó mag minden értékes hatóanyagát.
Az omega-3 megnevezés a többszörösen telítetlen zsírsavak egyik csoportját jelöli. Az omega-3 zsírsavak fontos szerepet játszanak a szervezet számos élettani folyamatában. A Linomban található alfa-linolénsav (ALA) fogyasztása hozzájárul a vér normál koleszterin- szintjének fenntartásához. Tájékoztatjuk, hogy a kedvező hatás 2g alfa-linolénsav (ALA) bevitelével érhető el. A telített zsírsavak telítetlen zsírsavakkal [egyszeresen telítetlen zsírsavakkal és többszörösen telítetlen zsírsavakkal]való helyettesítése az étrendben hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához. Hazánkban az Omega-3 (alfa-linolén) és Omega-6 (linolsav) optimális aránya erősen eltolódott az omega-6 zsírsavak irányába.
Fogyasztási javaslat:
Natúr vagy gyümölcs joghurtba, túróba, müzlihez, reggeliző pelyhekhez, friss salátákhoz, főzelékbe keverve. Naponta 1 evőkanál (10 g) fogyasztása javasolt. Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.