A köles az egy legtáplálóbb gabonaféle. Az egyetlen, amelyik teljes értékű fehérjét, értékes telítetlen zsírsavakat, kevés keményítőt tartalmaz, és lúgosít. Szépítőszer is egyben, hiszen gazdag vitaminokban és olyan ásványi anyagokban, mint a fogakat védő fluor, a haj, a körmök, a bőr, a szem és az érfal egészségét védő szilícium. Megtalálható benne a sejtek regenerálódásához szükséges magnézium és a vas, valamint a szellemi munkához szükséges foszfor. Különösen alkalmas kisgyerekek, növekedésben lévő fiatalok, kismamák és betegek táplálására. Magas a fűtőértéke, sok szerves sót és rostanyagot tartalmaz. A köles ezen értékei az extrudált kölesgolyóban is megtalálhatók. Ropogós állaga és fűszeres ízei ellenállhatatlanná teszik a fogyasztók számára. Ajánljuk önmagában, de levesbetétként, főzelékekhez, gyümölcsök mellé ropogtatva is kitűnő! Mostantól barbecue-s és sajtos-hagymás ízesítésben is élvezhetünk.