Új jelszó kérése

Vény nélkül kapható gyógyszertári termékek a Rákóczi Gyógyszertár kínálatában

Kategóriák

Partnereink

Fizetési megoldásXILOVIT SWEET TERMÉSZETES ÉDESÍTŐSZER KRISTÁLY 1000 g

XILOVIT SWEET TERMÉSZETES ÉDESÍTŐSZER KRISTÁLY 1000 g
2 436 Ft
A Xilovit édesítő 100%-ban xilitet tartalmaz, mely a természetben szinte minden zöldségben és gyömülcsben megtalálható.
 • A xilit egy természetes édesítőszer, egy édes kristályos szénhidrát, amely a természetben szinte minden zöldségben és gyümölcsben előfordul. Szervezetünk ezenkívül napi 5-10 gramm xilitet termel. A kereskedelmi forgalomban kapható xilit pedig kukoricacsutkából származik.

  Felhasználás
  Mivel a xilit a cukorhoz hasonlóan viselkedik, oldódik, keveredik, ezért sok esetben felcserélhető azzal. A xilit tökéletesen helyettesíti a cukrot főzésnél, sütésnél, desszertek és meleg italok készítésénél, illetve ízletes édesítője gyümölcsöknek és gabonaféléknek.

  Nem nyújt táptalajt a gombáknak, így nem alkalmas élesztővel készült ételek, tészták készítéséhez. Nem karamellizálódik.

  Napi használata biztonságos. A xilit korlátlanul fogyasztható, azonban igényel egy rövid alkalmazkodási időt, mert érzékenyebbekre hashajtóként hathat, így kezdetben fokozatos mennyiségnövelés javasolt. Érzékenyebb gyomrúaknál 4-6 hetes hozzászoktatási időszak javasolt, kisebb mennyiséggel kezdve (napi egy kiskanál).

  Hogyan készítik a xilitet?
  A kukoricacsutka rostjaiból almasav segítségével, illetve különböző baktériumkultúrák fermentálásával xilitet nyernek, amit szárítanak és őrölnek.

  Nem tartalmaz kukoricafehérjét vagy más, kukoricában található allergén anyagokat, mert nem a kukoricaszemből készül.

  Miért különleges a 100%-ban tiszta xilit édesítő?
  Tiszta, édes ízű. A xilit természetes anyag, természetes módon feldolgozott, adalékanyagoktól mentes. Nem génkezelt kukoricából készült.

  Energiatartalma 240 kcal. A xilit lassan szívódik fel és alakul át, ezért erősíti a jóllakottság érzését. Nem tartalmaz semmilyen állati eredetű anyagot, tartósítószert, allergén anyagot, illetve fenil-anilin forrást.
 • Vonalkód 
  5999026339520
  Vonalkód
  5999026339520
  ÁFA kulcs
  27
  Cikkszám
  25006367