Magyarországon a lakosság több mint 50 %-át éri utol élete során a szív- és érrendszeri problémák valamelyike. Ennek számos oka lehet, de az egyik gyakori ok, az Omega 3 zsírsav hiányából adódhat. Ezt felismerve, magunknak kell a megelőzés mellett döntenünk.
Az eszkimók fogyasztják a világon a legtöbb húst, mégis náluk a legkisebb a szív- és keringési betegségek előfordulása. Azon kívül, hogy rengeteg hideg vízi tengeri halat esznek, nem fogyasztanak finomított cukrot és lisztet. A tengeri hal húsában található halolaj igen kedvezően befolyásolja a koleszterin -értéket, illetve csökkenti a trombociták összetapadását, ezzel a vérrögképződés kockázatát.
Röviden az Omega 3 zsírsavról: az Omega 3 egy esszenciális zsírsav, amit szervezetünk nem képes előállítani, így csak külső forrásból fedezhetjük a szükségletet. Az Omega 3 speciális összetételénél fogva gátolja a vérrögök képződését, ezáltal csökkenhet a szívinfarktus, és az agyvérzés kockázata. Az Omega 3 halolaj legnagyobb mennyiségben a hideg vízi tengeri halak húsában –abból is a halolajban gazdagabb fajtákban, pl. makréla, hering, lazac- található meg. Az európai halfogyasztáshoz képest (kb. 22kg/fő/év) a magyar átlag nagyon alul marad. (3kg/fő/év!!!; kivétel Baja, ahol kb. 39kg/fő/év /forrás: origo/) Elmondható, hogy Magyarországon jellemzően csak az ünnepek idején kerül hal az asztalra, vagyis nagyon ritkán fogyasztunk belőle, így kevés halolaj jut szervezetünkbe.
A koleszterin egy zsírszerű anyag, mely kizárólag emberi-, állati szervezetben fordul elő. Sokféle hormonnak és a sejtfalak alkotója. A koleszterin két típusát különböztetjük meg: LDL, vagyis low density lipoprotein = alacsony sűrűségű koleszterin, ez az ún. káros koleszterin, mely az érfalakra rakódva csökkenti annak rugalmasságát, magas vérnyomást, és sok egyéb problémát okozva. A HDL, vagyis high density lipoprotein = nagy sűrűségű koleszterin jótékonyan hat a már lerakódott koleszterin eltávolítására, melyet visszaszállít a májba, ahol az lebomlik. De honnan kerül belénk a koleszterin? Kb. 1/3 részben táplálék útján jutunk hozzá, valamint májunk állítja elő a többi 2/3 részt.
Az Omega 3 hiánya nagyon sokféle tünetet produkálhat, emiatt többnyire fel sem merül, hogy Omega 3 hiány lehet a baj okozója, amit egy kis halolaj könnyen pótolhatna.
Ilyen tüneteknél gyanakodhatunk Omega 3 hiányra:
Magas LDL, és alacsony HDL koleszterin -szint
Magas triglicerid –vérzsír- szint
Magas vérnyomás
Érelmeszesedés
Szívinfarktus, agyvérzés
Az egész szervezetet érintő gyulladásos folyamatok (pl. reumatikus-, izületi gyulladások, bőrgyulladások…)
Gyakori migrénes fejfájás
Gyenge immunrendszer
Csökkent agyi kapacitás
Tanulási nehézségek
Az Omega 3 halolaj segítségével elősegíthetjük e betegségek megelőzé-sét, vagy csökkenthetünk bizonyos tüneteket.
Na de mit tegyünk, ha nem lakunk tengerparton, nem vagyunk kibékülve a tengeri herkentyűkkel, vagy a mi konyhánk nem az effélékre specializálódott?
Válasszunk egy gazdaságos és egyszerű megoldást és szerezzük be a Vitamin Station Omega 3 halolaj kapszuláját, mellyel könnyedén pótolhatjuk szervezetünk Omega 3 szükségletét!
A Vitamin Station halolaj kapszulája 1000 mg halolajat tartalmaz. A szardíniából és szardellából készült Omega3 zselékapszulának nincs bántó utóíze, illata pedig kellemes a modern gyártási technológiának köszönhetően.
Az Omega 3 + E-vitaminnal kiegészítve komplex segítséget nyújthat szívünknek.
Hatóanyagok:
E-vitamin: 1 mg
Omega-3 zsírsav: 1000 mg
Omega-3 zsírsav - ebből DHA: 120 mg
Omega-3 zsírsav - ebből EPA: 180 mg
Felhasználási javaslatok
Agyműködés, Idegrendszer, Kedélyállapot, Magas vérnyomás, Vérnyomás
Nincsenek bejegyzések