Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
12.999 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 6000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

VIRÁGPOR/CSÓKÁS 100 g

583 Ft
25003405
Nincs készleten
A virágpor a növények hímivarsejtje, amely a virág bibéjén keresztülhatolva, a magházban lévő nőivarsejttel egyesülve kiváltja a mag, ill. magvak képződését.

A méhek gyűjtötte virágpor „szupertáplálék”, hiszen a nyersroston kívül minden élettanilag szükséges tápanyagot tartalmaz.
Ezen kívül növeli a vörös vértestek számát, a szervezet edzettségét, gyorsítja a test regenerálódását, étvágyjavító, elősegíti a jobb tápanyag-hasznosítást és serkenti a szellemi képességet.
Jó közérzetet, fokozott aktivitást biztosít.
Erősíti a szívizmot (ezért lett a versenylovak takarmányának fontos eleme), valamint magas triprofán-tartalma miatt bevált hajhullás ellen is.
Hasznos tudnivalók a virágporról:
A virágport a lehető legteljesebb mértékben el kell zárni a levegőtől.
A virágpor a vitaminokban leggazdagabb méhészeti termék. Különösen fontos C-vitamin, B-vitamincsoport, D-, E-, K- és F-vitamin tartalma.
A virágpor szárazanyagának 1-7%-át teszik ki a vitaminok.
A virágpor béta-karotinja enzimatikus úton A-vitaminná alakul.
A virágpor fehérjékben és szabad aminosavakban egyike a világ leggazdagabb anyagainak. A fehérjék a virágpor 7-35%-át, a szabad aminosavak 10-12%-át teszik ki.
Egy ember egész napi fehérjeszükséglete 30g virágpor elfogyasztásával fedezhető.
A virágpor zsírszerű anyagainak egy része telítetlen zsírsav. Ezek közül a linolén-, linol- és olajsav biztosítja a káros és felesleges koleszterin kiürítését szervezetünkből.
A virágpor sok vasat, közepes mennyiségű cinket és mangánt, alacsonyabb mértékben rezet, nikkelt, kadmiumot, kobaltot, brómot, szelént, stb. tartalmaz.

Nincsenek bejegyzések

Értékelje Ön is