Új jelszó kérése


VIRÁGPOR/CSÓKÁS 100 g

VIRÁGPOR/CSÓKÁS 100 g
566 Ft
A méhek gyűjtötte virágpor szupertáplálék, hiszen a nyersroston kívül minden élettanilag szükséges tápanyagot tartalmaz
 • A virágpor a növények hímivarsejtje, amely a virág bibéjén keresztülhatolva, a magházban lévő nőivarsejttel egyesülve kiváltja a mag, ill. magvak képződését.

  A méhek gyűjtötte virágpor „szupertáplálék”, hiszen a nyersroston kívül minden élettanilag szükséges tápanyagot tartalmaz.
  Ezen kívül növeli a vörös vértestek számát, a szervezet edzettségét, gyorsítja a test regenerálódását, étvágyjavító, elősegíti a jobb tápanyag-hasznosítást és serkenti a szellemi képességet.
  Jó közérzetet, fokozott aktivitást biztosít.
  Erősíti a szívizmot (ezért lett a versenylovak takarmányának fontos eleme), valamint magas triprofán-tartalma miatt bevált hajhullás ellen is.
  Hasznos tudnivalók a virágporról:
  A virágport a lehető legteljesebb mértékben el kell zárni a levegőtől.
  A virágpor a vitaminokban leggazdagabb méhészeti termék. Különösen fontos C-vitamin, B-vitamincsoport, D-, E-, K- és F-vitamin tartalma.
  A virágpor szárazanyagának 1-7%-át teszik ki a vitaminok.
  A virágpor béta-karotinja enzimatikus úton A-vitaminná alakul.
  A virágpor fehérjékben és szabad aminosavakban egyike a világ leggazdagabb anyagainak. A fehérjék a virágpor 7-35%-át, a szabad aminosavak 10-12%-át teszik ki.
  Egy ember egész napi fehérjeszükséglete 30g virágpor elfogyasztásával fedezhető.
  A virágpor zsírszerű anyagainak egy része telítetlen zsírsav. Ezek közül a linolén-, linol- és olajsav biztosítja a káros és felesleges koleszterin kiürítését szervezetünkből.
  A virágpor sok vasat, közepes mennyiségű cinket és mangánt, alacsonyabb mértékben rezet, nikkelt, kadmiumot, kobaltot, brómot, szelént, stb. tartalmaz.
 • Vonalkód 
  5990087930022
  Vonalkód
  5990087930022
  ÁFA kulcs
  27
  Cikkszám
  25003405