16.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

VEGEPA KAPSZULA 60 DB

8 397 Ft
25002759
Nincs készleten
A VegEPA egy étrendkiegészítő kapszula, amely egyesíti mind a halolajból kivont koncentrált Omega-3 (eicosapentanoinsav= tiszta EPA), mind az Omega- 6 (szűz, hideg sajtolású, nem-finomított, ligetszépe-olaj =EPO,) előnyeit.

DHA- ( dokozahexaénsav)-mentes
Gyógyszerészeti tisztaságú
Kutatási és klinikai tapasztalatokkal alátámasztott hatások

Egy kapszula tartalma

EPA (eikozapentaensav) 280 mg,
Ligetszépe-olaj (EPO)100 mg (amelyből gamma-linolénsav 9 mg),
E-vitamin 1 mg (anti-oxidáns)

A VegEPA sokoldalúsága a megfelelő mennyiségű és arányú omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsav tartalmának, valamint DHA (dokozahexaénsav) mentességének köszönhető.

Valójában egyes zsírsavak teljesen nélkülözhetetlenek az egészségünkhöz és jó közérzetünkhöz. Bizonyosan vonatkozik ez az úgynevezett hosszú láncú, sokszorosan telítetlen zsírsavak-ra. Egyes omega-3 és omega-6 hosszúláncú, sokszorosan telítetlen zsírsavak - különösen az EPA, a DGLA ( dihomogamma-linolénsav) és AA (arachidonsav) nevűek - feltétlenül szükségek az egészséghez. Ezek a zsírsavak fontos szerepet látnak el abban, hogy sejtmembránjaink megfelelően működjenek. E háromféle zsírsav adja továbbá azokat az építőköveket, amelyekből szervezetünk minden prosztaglandint, leukotriént és tromboxánt előállít. Ezekre aztán az immunrendszertől kezdve, a szív és érrendszer-, a testhőmérséklet- és vérnyomás-szabályozáson, illetve a termékenység fenntartásán át, az emésztő rendszer és a csont-anyagcsere működéséig - hogy csak néhányat említsünk - a szervezet sok különböző rendszerének van szüksége ahhoz, hogy biztosítsa egészségét.

Kutatási eredmények szerint az egyes zsírféleségek hiánya a következő problémákat eredményezheti

Fizikális tünetek túlzott szomjúság, gyakori vizeletürítés, durva vagy száraz bőr, tompa vagy fénytelen szőrzet, korpásodás, puha vagy törékeny körmök. Allergiás hajlam például ekcéma, asztma, szénanátha, stb.

Látászavarok gyenge éjszakai látás, erős fényre való érzékenység, olvasás közben jelentkező látási zavarok (például az olvasott oldalon lévő betűk és szavak mozognak, úszkálnak vagy elhomályosodnak)

Figyelem-összpontosítási zavarok figyelési képtelenség, gyenge koncentráció és memória-működési zavarok

Emocionális érzékenység depresszió, szélsőséges hangulatingadozások vagy indokolatlan szorongás

Alvászavarok különösen az esti elalvás és a reggeli felébredés zavarai.

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy az agyműködés szempontjából (a figyelem, a koncentráció, a memória, a koordináció és a hangulat) a DHA hajlamos az EPA előnyös hatásainak semlegesítésére, ezért a VegEPA nem tartalmaz DHA-t.

A VegEPA készítményben lévő halolaj tiszta EPA. A meghatározás szerint a tiszta EPA halolaj olyan olaj, amelyből a dokozahexáensavat (DHA) eltávolították, és így abban rendkívül magas koncentrációban maradt vissza az EPA. Vezető tudósok kutatási eredményei arra utalnak, hogy a táplálék-kiegészítő készítmény hatékonysága az EPA/DHA arány növekedésével párhuzamosan nő. Általánosságban azt találták, hogy minél nagyobb volt az egyes problémákkal - például depresszió és figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenesség (ADHD) - kapcsolatos klinikai vizsgálatokban használt táplálék-kiegészítő EPA/DHA aránya, annál hatásosabban tudta a kiegészítő enyhíteni az adott problémát.

Az EPA alacsony szintjei többek között a sejtmembránok foszfolipid-rétegének megkeményedése a sejtek közötti jelátvitel sebességének csökkenését okozza, ami az agyműködés lelassulásával jár. Ennek következményeként az életfontosságú agyi vegyületek, mint a szerotonin és dopamin átvitele lelassul, melyek felelősek az érzelmek, a viselkedés és a gondolatok megtartásáért. Az agysejtek közötti kommunikáció e csökkenése depressziós tünetek jelentkezéséhez vezethet. EPA szedésével e káros folyamat az agysejtek membránjában található foszfolipidek mennyiségének és a membránok fluiditásának a növelése révén visszafordítható. Ez kedvező hatással van a neurotranszmitterekre, és felerősíti az agyban közvetített elektromos üzeneteket. Mivel az EPA a jelátvezetési funkciójának ellátása során maga is felhasználódik, az agynak optimális működése megőrzéséhez folyamatosan nagy mennyiségű új EPA-készletekre van szüksége.

Nem léphet-e fel DHA-hiány?

Ha így tesz, nem lesz DHA hiánya. A szervezet az EPÁ-t át tudja alakítani DHA-vá ha és ahol arra szükség van, mivel az eicosanoidok láncában két lépéssel lefelé foglal helyet. Ezt a folyamatot a szervezet relatíve könnyen el tudja végezni. A szervezet a DHÁ-t EPÁ-vá is át tudja alakítani, de szervezetünknek nagy nehézségei vannak ezzel a konverzióval és a folyamat nem annyira hatékony.

A ligetszépe-olaj (EPO) az omega-6 nélkülözhetetlen zsírsavak (GLA=gamma-linolénsav, DGLA=dihomo-gamma-linolénsav, AA= arachidonsav) kiváló forrása.

Az arachidonsav (AA) nélkülözhetetlen a sejtmembránok átjárható szerkezetének fenntartásához. Ez létfontosságú a szervezet és az agy sejtjeinek hatékony jelátviteléhez, mivel azt biztosítja, hogy a sejtek képesek legyenek a megfelelő működéshez szükséges tápanyagokat felvenni. A szervezetben a DGLA és az AA prosztaglandinokká is átalakulnak a prosztaglandinok hormonszerű anyagok, amelyek a gyulladás, a fájdalom, a vérnyomás, a folyadékháztartás és a véralvadás szabályozásában vesznek részt.

A szűz EPO a finomított EPO-val ellentétben bőségesen tartalmaz triterpineket, amelyek természetes anyagok és megkötik a szabadgyököket, valamint gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.

Milyen egészségügyi előnyöket kínál a VegEPA-ban található esszenciális zsírsavak?

Az esszenciális zsírsavak sokféle lehetséges kedvező egészségügyi hatása közül első helyen szerepel a szív- és érrendszer támogatása

A VegEPA koncentrált eikozapentaénsav (EPA) tartalma a legújabb kutatási eredmények szerint

Anti-trombotikus hatású Csökkenti a szívinfarktus, az agyvérzés és a mélyvénás trombózis kialakulásának a veszélyét. Csökkentheti a szív koszorúér elmeszesedését, illetve műtéte után a gyógyszerekkel kiegészítve megakadályozhatja a koszorúér újbóli elzáródását.
Anti-aritmiás és anti-fibrilláns hatású Rendben tartja a szívritmust.

Az esszenciális zsírsavak sokféle lehetséges kedvező egészségügyi hatása közül első helyen szerepel a szív- és érrendszer támogatásaA koncentrált EPA és a ligetszépe-olaj együttes kombinációja

Hozzájárul az optimális vérkoleszterin (.) és trigliceridszint megtartásához, illetve helyreállításához
fontos a ritmusos szívműködéshez
pozitív hatása van az enyhén magas vérnyomásra
csökkenti az allergiás hajlamot, illetve mérsékli az allergiás reakciókat ( pollenallergia)
előnyös a bőrszárazsággal járó körképekre ( ekcéma, psoriasis)
csillapítja a reumás izületgyulladás tüneteit

Pszichiátriai problémák

A legújabb amerikai és angol tudósok kutatási eredményei szerint a koncentrált omega-3 zsírsavak (de főleg az EPA, DHA nélkül) fontos részét képezi a következő problémák diétás kezelésének

Depresszió
Skizofrénia
Dementia (tudathasadás)
Alzheimer-kór
Krónikus Fáradtsági Szindróma
Fibromyálgia
Szklerosis multiplex
Anorexia nervosa
Migrénes fejfájás
Agresszivitás

A VegEPA-ban található zsírsavak egyéb jótékony hatása
Enyhíti a menstruáció előtti feszültséget, mellfájdalmat (PMS) és a menstruációs görcsöket
Lassítja a menopauzális csontritkulást
Segít az optimális látásélesség megteremtésében, illetve visszanyerésében
Cukorbetegeknek is ajánlott az idegműködés támogatására
Hozzájárul az ideális testsúly fenntartásához
Szépíti a bőrt, a körmöket és a hajat
Pozitív hatása van a nemi működésre

Adagolása

Felnőtteknek napi 2 kapszula. 12 éves kor alatti gyermekeknek napi egy kapszula. A kapszulák viszonylag kicsik és könnyen lenyelhetők. Ha bármilyen okból nyelési nehézség áll fenn, a kapszulák szétrághatók és darabokban is lenyelhetők. A kapszulák burkának felnyitása után azok tartalma gyümölcslébe vagy joghurtba is belenyomható. Esszenciális zsírsavakra reagáló bőrpanaszok esetén akár a gyermek bőrébe bedörzsölhető a kapszula tartalmát, ahonnan könnyen felszívódik.

Tárolás

Hűvös, száraz, napfénytől és gyermekektől védett helyen. A termék nem használható a változatos étrend helyettesítőjeként. Bármely gyógyszerrel történő EGYÜTTES ALKALMAZÁS, mint kiegészítő kezelés nagyon biztonságos, még hosszú távú, folyamatos alkalmazás esetén is. Terhesség esetén vagy, ha kétségei támadnak, forduljon előbb orvosához.

Nincsenek bejegyzések

Értékelje Ön is