Új Jelszó Kérése

Valentin nap

 

A szeretet öt nyelven

 

A karácsonyi ünnepek után máris itt egy újabb remek alkalom, hogy kifejezzük szeretetünket a hozzánk közel állóknak – bizony a Valentin-nap nemcsak a szerelmeseké, és drága meglepetések helyett sok-sok apró gesztust vethetünk be a cél érdekében. Párat el is árulunk!

 

Gary Chapman, amerikai párkapcsolati szakértő szerint ugyanis nem csak tárgyakkal, hanem mindenki öt jellemző szeretetnyelv segítségével képes kifejezni kötődését. Sőt, mindannyiunknak van egy elsődleges szeretetnyelve, így a boldog kapcsolatok és házasságot titka a szakértő szerint az, ha rájövünk, a társunk mitől érzi igazán szeretve magát.

 

Az első lehetőség, hogy kedvesünk elismerő szavak hallatán érzi biztonságban magát – az ilyen típusú embereknek (a férfiak között kifejezetten jellemző) a másiktól érkező, magától értetődő dicséret mindennél többet jelent. A szavak tehát ebben az esetben többet érnek a cselekedeteknél, úgyhogy néhány kedves sort, vallomást vagy szerelmes levelet mindenképp érdemes bevetni. Akinek a legfőbb szeretetnyelve a minőségi idő, az a rá irányuló figyelem hatására érzi leginkább azt, hogy őt igazán szeretik. Mindegy, hogy beszélgetünk, vacsorázunk, vagy közösen veszünk egy fürdőt kényeztető illatszerek társaságában, a lényeg az osztatlan figyelem.

 

Annak, aki a szívesség szeretetnyelvet beszéli, minden olyan tevékenység, ami megkönnyíti az életét, rengeteget jelent. A másik fél által elvégzett feladatok tervezést, időt és fáradságot igényelnek, így sokra értékeli a partner. Nem kell nagy dolgokra gondolni: egy esti mosogatás, egy gyors porszívózás, vagy, ha a vásárolni utáló férfiakra gondolunk, az általuk használt kozmetikumok beszerzésének átvállalása is kedves gesztus. Sokaknak a testi érintés a szeretet vagy törődés igazi kifejezője. Számukra egy-egy kedves mozdulat többet mond minden szónál, úgyhogy egy pihentető olajos masszázs telitalálat lesz. Sőt, már a gyerekeket, babákat is érdemes rendszeres öleléssel, masszírozással kényeztetni, hiszen az érintésekkel kifejezett gyengédségre nekik kiemelten szükségük van.

 

 

Az ötödik szeretetnyelv pedig nem más, mint az ajándékozás, ami annak szimbóluma, hogy gondolunk a másikra. Nem szabad összekeverni persze az anyagiassággal, hiszen itt jelképes, apró meglepetésekről van szó, ahol nem az érték számít. Annak, aki ezt a szeretetnyelvet beszéli, már az is a megbecsülés jele, ha valaki időt szakít a megfelelő ajándék kiválasztására. Úgyhogy a hölgyeknek és uraknak egy kellemes kozmetikum elegendő kedvesség lehet szerelmünk kifejezésére.

 

Az Internetpatika Valentin-napi ajándékötletei:

 

ziaja men csomag ZIAJA MEN férfi ajándékcsomag (tusfürdő, izzadásgátló roll-on, arckrém)

 

bio kroll 1 Bio Kroll ÖKO BIO Nyugtató&Relaxáló tusfürdő 300 ml

 

hegron q10 HEGRON Q10-es nappali arckrém 50 ml

 

ziaja csomag ZIAJA Kecsketejes ajándékcsomag (nappali krém, éjszakai krém, kézkrém)

 

bio kroll 2 Bio Kroll ÖKO BIO sampon normál hajra 300 ml

 

hello baby Hello Baby Terhességi csíkok elleni balzsam 200 ml

 

argán olaj Naturpolc Argán olaj BIO organikus 50 ml

 

ziaja Ziaja Kakaóvajas ajándékcsomag
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.