Az adventi időszak mindig új reményeket tartogat. Karácsony közeledtével az emberek igyekeznek a jó dolgokra hangolódni. Ilyenkor a legtöbb ember a meghittségre, belső harmóniára vágyik. A béke, a szeretet és a csodás pillanatok kifogyhatatlan varázsához a csillogó karácsonyfán és az ajándékozáson kívül a gazdagon feldíszített és bőségesen megrakott ünnepi asztal is hozzátartozik. Az ünnepi ételek iránti szeretetünket és megkülönböztetett figyelmünket tükrözi a régi hagyományok és őseink időtálló receptjeihez való hűség a menük kiválasztásánál.
Ilyenkor előtérbe kerülnek a testet-lelket kényeztető fűszerek, melyek illatukkal belengik az egész lakást. Ezek közé tartozik a fahéj, a gyömbér és a kardamom is, melyek nemcsak a sütésnél, hanem a főzésnél is felhasználhatóak. Mindhárom fűszer segít a stressz leküzdésében, kiváló közérzet- és hangulatjavító hatásúak. A mézeskalács és az ánizslapocska nem véletlenül olyan népszerű csemege. A süteményt ízesítő szerecsendió, szegfűbors és a fahéj finom aromája valósággal simogatja a nyelvünket, bódító illatuk pedig kényezteti az orrunkat. A fűszerekben lévő illóolaj jó hatással van testi-lelki állapotunkra. Élénkítik a vérkeringést és kellemesen melengetnek a hideg téli hónapokban, ráadásul sok értékes hangulatunkat pozitívan befolyásoló anyagot is tartalmaznak.
Együk magunkat egészségesre!
Finom és kímélő étkek
A szépen megterített ünnepi asztallal és a közösen elfogyasztott ízletes finom ételekkel örömet okozunk a család minden tagjának. Éppen ezért nem mindegy, hogy hol és milyen alapanyagokat szerzünk be, és hogyan készítsük el, hogy elkerüljük a későbbi rossz közérzetet és a fájdalmas teltségérzetet.
Fontos, hogy a sütéshez, főzéshez, megbízható jó hozzávalókat használjunk. Ha időben sikerül beszerezni a szükséges alapanyagokat, elkerülhetjük az utolsó napok nagy tumultusát is. Érdemes az Internetpatika által kínált termékek között alaposan körülnézni, hogy mindenki személyre szabottan kedvére válogathasson az ünnepekre az egészséges kínálatokból.
A gazdag kínálatban reform- és speciális alapanyagok egyaránt megtalálhatóak. A fűszerek, sók, szószok, ecetek, speciális olajak, zsiradékok, lisztek és gabonafélék közül mindenki kedvére válogathat. Segítségükkel jobb minőségű és jóval kímélőbb ételeket tudunk készíteni.
A finom és jótékony gesztenye
Szívet melengető látvány a téli utcasarkokon álló gesztenyesütő. A kis papírzacskóban csábítóan illatozó forró gesztenye íze semmihez sem hasonlítható. Nem csoda, hiszen a pirítás közben a gesztenyében lévő keményítő cukorrá alakulva különleges aromát kölcsönöz a kis barna termésnek.
Sokoldalú tehetség
A friss szelídgesztenye duzzad az értékes tápanyagoktól. A gesztenyében sok az antioxidáns hatású C- és E-vitamin. Ezenkívül van benne B1-, B2- és B6-vitamin is, és ásványi anyagokban is bővelkedik.
A gesztenyét már a népi gyógyászatban is használták. A diófélék közé tartozik, de rokonaival ellentétben jóval kevesebb zsírt raktároz, így energiatartalma is alacsonyabb.
Magas a rosttartalma is. A rostfogyasztás segíti a vércukorszint szabályozását. A gesztenye csökkenti az éhségérzetet, elősegíti a jó bélműködést. Magas keményítőtartalma miatt az étrendben nyugodtan helyettesíthetjük vele a gabonaféléket és a burgonyát is.
A benne lévő kalcium és foszfor optimális aránya erősíti a csontokat és a fogakat. A szekunder növényi anyagok kedvezően hatnak a véralvadásra és a visszérbetegségekre.
A nélkülözhetetlen C-vitamin
A téli hónapokban nagyon fontosak a vitaminok elegendő bevitele. Az egyik legfontosabb vitaminforrás ilyenkor a C-vitamin, amely erősíti az immunrendszert, illetve növeli a szervezet ellenálló képességét a fertőző- és a megfázásos betegségekkel szemben. A C-vitamin egy vízben oldódó tápanyag, amely a sejtek és a csontozat karbantartásában, valamint a fertőzések leküzdésében vesz részt. Javítja a koleszterinszintet, csökkenti a daganatos és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A szervezetünk azonban nem képes tárolni, ezért az egészséges táplálkozás vagy táplálékkiegészítő formájában kell rendszeresen magunkhoz vennünk. Sok gyümölcs és zöldség számít gazdag C-vitamin-forrásnak. Ilyen a káposzta, a kivi, a narancs, az édes piros paprika, a petrezselyem, a brokkoli, a karfiol, az eper, a mustárlevél, a papaya, a grapefruit, a dinnye, a paradicsom, a málna, a zeller, a spenót, az ananász, a mandarin, a zöldcitrom és az áfonya is.
10 éves az Internetpatika
Az Internetpatika ez év decemberében a 10. születésnapját ünnepli, éppen ezért számos meglepetéssel kedveskedik a vásárlóinak. A bőséges választék a reformkonyha kedvelőinek igazi paradicsom. A karácsonyi sütés-főzéshez az egészséges alapanyagot itt gond nélkül beszerezhetjük. Ezenkívül a termékek között hasznos meglepetéseket, ötletes csomagokat találunk a család minden tagjának, s így egyúttal a karácsonyi ajándékozást is kényelmesen, vásárlási tumultus nélkül a számítógépünk mellől kényelmesen megoldhatjuk.
Kovács M. Dóra
![]() |
Naja Forest Sós karamellás szaloncukor süngombával 250 g |
![]() |
![]() |
Éléskamra Ünnepi bejgli szénhidrát csökkentett lisztkeverék
|
![]() |
![]() |
PEROZIN Karácsonyi csomag |
![]() |
![]() |
Bioextra C-vitamin 500 mg + Cink 10 mg étrend-kiegészítő retard kapszula 60 db |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Celsus Strong Detox Kapszula
|
Gastro-Bon rágótabletta édesgyökér (DGL) kivonattal és 5-féle probiotikummal 60 db |
Pharmacoidea Optimális vércukorszint kapszula 30 db |
![]() |
![]() |
![]() |
StarDiets SD36
|
AHAVA Men Ránctalanító hidratálókrém férfiaknak SPF15
|
Garuda Ayurveda Zest Women kapszula 60 db |
![]() |
![]() |
![]() |
Artro Coffee 180 g |
Diabeta Tojásos Linzer karika keksz fruktózzal 100g (diabetikus) |
Éléskamra Puha és illatos mézeskalács szénhidrát csökkentett lisztkeverék 200 g |