Ünnepre hangolódva

Az adventi időszak mindig új reményeket tartogat. Karácsony közeledtével az emberek igyekeznek a jó dolgokra hangolódni. Ilyenkor a legtöbb ember a meghittségre, belső harmóniára vágyik. A béke, a szeretet és a csodás pillanatok kifogyhatatlan varázsához a csillogó karácsonyfán és az ajándékozáson kívül a gazdagon feldíszített és bőségesen megrakott ünnepi asztal is hozzátartozik. Az ünnepi ételek iránti szeretetünket és megkülönböztetett figyelmünket tükrözi a régi hagyományok és őseink időtálló receptjeihez való hűség a menük kiválasztásánál.


Ilyenkor előtérbe kerülnek a testet-lelket kényeztető fűszerek, melyek illatukkal belengik az egész lakást. Ezek közé tartozik a fahéj, a gyömbér és a kardamom is, melyek nemcsak a sütésnél, hanem a főzésnél is felhasználhatóak. Mindhárom fűszer segít a stressz leküzdésében, kiváló közérzet- és hangulatjavító hatásúak. A mézeskalács és az ánizslapocska nem véletlenül olyan népszerű csemege. A süteményt ízesítő szerecsendió, szegfűbors és a fahéj finom aromája valósággal simogatja a nyelvünket, bódító illatuk pedig kényezteti az orrunkat. A fűszerekben lévő illóolaj jó hatással van testi-lelki állapotunkra. Élénkítik a vérkeringést és kellemesen melengetnek a hideg téli hónapokban, ráadásul sok értékes hangulatunkat pozitívan befolyásoló anyagot is tartalmaznak.

Együk magunkat egészségesre!

Finom és kímélő étkek

A szépen megterített ünnepi asztallal és a közösen elfogyasztott ízletes finom ételekkel örömet okozunk a család minden tagjának. Éppen ezért nem mindegy, hogy hol és milyen alapanyagokat szerzünk be, és hogyan készítsük el, hogy elkerüljük a későbbi rossz közérzetet és a fájdalmas teltségérzetet.  
Fontos, hogy a sütéshez, főzéshez, megbízható jó hozzávalókat használjunk. Ha időben sikerül beszerezni a szükséges alapanyagokat, elkerülhetjük az utolsó napok nagy tumultusát is. Érdemes az Internetpatika által kínált termékek között alaposan körülnézni, hogy mindenki személyre szabottan kedvére válogathasson az ünnepekre az egészséges kínálatokból.
A gazdag kínálatban reform- és speciális alapanyagok egyaránt megtalálhatóak.  A fűszerek, sók, szószok, ecetek, speciális olajak, zsiradékok, lisztek és gabonafélék közül mindenki kedvére válogathat. Segítségükkel jobb minőségű és jóval kímélőbb ételeket tudunk készíteni.  

A finom és jótékony gesztenye

Szívet melengető látvány a téli utcasarkokon álló gesztenyesütő. A kis papírzacskóban csábítóan illatozó forró gesztenye íze semmihez sem hasonlítható. Nem csoda, hiszen a pirítás közben a gesztenyében lévő keményítő cukorrá alakulva különleges aromát kölcsönöz a kis barna termésnek.

Sokoldalú tehetség
A friss szelídgesztenye duzzad az értékes tápanyagoktól. A gesztenyében sok az antioxidáns hatású C- és E-vitamin. Ezenkívül van benne B1-, B2- és B6-vitamin is, és ásványi anyagokban is bővelkedik.
A gesztenyét már a népi gyógyászatban is használták. A diófélék közé tartozik, de rokonaival ellentétben jóval kevesebb zsírt raktároz, így energiatartalma is alacsonyabb.
Magas a rosttartalma is. A rostfogyasztás segíti a vércukorszint szabályozását. A gesztenye csökkenti az éhségérzetet, elősegíti a jó bélműködést. Magas keményítőtartalma miatt az étrendben nyugodtan helyettesíthetjük vele a gabonaféléket és a burgonyát is.
A benne lévő kalcium és foszfor optimális aránya erősíti a csontokat és a fogakat. A szekunder növényi anyagok kedvezően hatnak a véralvadásra és a visszérbetegségekre.

 

A nélkülözhetetlen C-vitamin

 A téli hónapokban nagyon fontosak a vitaminok elegendő bevitele. Az egyik legfontosabb vitaminforrás ilyenkor a C-vitamin, amely erősíti az immunrendszert, illetve növeli a szervezet ellenálló képességét a fertőző- és a megfázásos betegségekkel szemben. A C-vitamin egy vízben oldódó tápanyag, amely a sejtek és a csontozat karbantartásában, valamint a fertőzések leküzdésében vesz részt. Javítja a koleszterinszintet, csökkenti a daganatos és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A szervezetünk azonban nem képes tárolni, ezért az egészséges táplálkozás vagy táplálékkiegészítő formájában kell rendszeresen magunkhoz vennünk. Sok gyümölcs és zöldség számít gazdag C-vitamin-forrásnak. Ilyen a káposzta, a kivi, a narancs, az édes piros paprika, a petrezselyem, a brokkoli, a karfiol, az eper, a mustárlevél, a papaya, a grapefruit, a dinnye, a paradicsom, a málna, a zeller, a spenót, az ananász, a mandarin, a zöldcitrom és az áfonya is.

 

10 éves az Internetpatika
Az Internetpatika ez év decemberében a 10. születésnapját ünnepli, éppen ezért számos meglepetéssel kedveskedik a vásárlóinak. A bőséges választék a reformkonyha kedvelőinek igazi paradicsom. A karácsonyi sütés-főzéshez az egészséges alapanyagot itt gond nélkül beszerezhetjük. Ezenkívül a termékek között hasznos meglepetéseket, ötletes csomagokat találunk a család minden tagjának, s így egyúttal a karácsonyi ajándékozást is kényelmesen, vásárlási tumultus nélkül a számítógépünk mellől kényelmesen megoldhatjuk.

Kovács M. Dóra

 


 

Naja Forest Sós karamellás szaloncukor süngombával 250 g

 

Éléskamra Ünnepi bejgli szénhidrát csökkentett lisztkeverék
(2 rúdhoz) 200 g

 

PEROZIN Karácsonyi csomag

 

Bioextra C-vitamin 500 mg + Cink 10 mg étrend-kiegészítő retard kapszula 60 db

 



 

Celsus Strong Detox Kapszula
30 db
Gastro-Bon rágótabletta édesgyökér (DGL) kivonattal és 5-féle probiotikummal 60 db
Pharmacoidea Optimális vércukorszint kapszula 30 db

 

StarDiets SD36
60 db
AHAVA Men Ránctalanító hidratálókrém férfiaknak SPF15
50 ml
Garuda Ayurveda Zest Women kapszula 60 db

 

Artro Coffee 180 g
Diabeta Tojásos Linzer karika keksz fruktózzal 100g (diabetikus)
Éléskamra Puha és illatos mézeskalács szénhidrát csökkentett lisztkeverék 200 g

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük