Ünnepre hangolódva

Az adventi időszak mindig új reményeket tartogat. Karácsony közeledtével az emberek igyekeznek a jó dolgokra hangolódni. Ilyenkor a legtöbb ember a meghittségre, belső harmóniára vágyik. A béke, a szeretet és a csodás pillanatok kifogyhatatlan varázsához a csillogó karácsonyfán és az ajándékozáson kívül a gazdagon feldíszített és bőségesen megrakott ünnepi asztal is hozzátartozik.

                                                   

Az ünnepi ételek iránti szeretetünket és megkülönböztetett figyelmünket tükrözi a régi hagyományok és őseink időtálló receptjeihez való hűség a menük kiválasztásánál. Ilyenkor előtérbe kerülnek a testet-lelket kényeztető fűszerek, melyek illatukkal belengik az egész lakást. Ezek közé tartozik a fahéj, a gyömbér és a kardamom is, melyek nemcsak a sütésnél, hanem a főzésnél is felhasználhatóak. Mindhárom fűszer segít a stressz leküzdésében, kiváló közérzet- és hangulatjavító hatásúak. A mézeskalács és az ánizslapocska nem véletlenül olyan népszerű csemege.

                                                                             

A süteményt ízesítő szerecsendió, szegfűbors és a fahéj finom aromája valósággal simogatja a nyelvünket, bódító illatuk pedig kényezteti az orrunkat. A fűszerekben lévő illóolaj jó hatással van testi-lelki állapotunkra. Élénkítik a vérkeringést és kellemesen melengetnek a hideg téli hónapokban, ráadásul sok értékes hangulatunkat pozitívan befolyásoló anyagot is tartalmaznak.

 Kovács M. Dóra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük