A tönkölybúza ásványi anyag és nyomelemtartalma jelentős részben a korpájában található..Felhasználási adag 1 ek./nap müzlibe, joghurtba keverve vagy kenyérbe sütve.
* Magas rost-és ásványanyag tartalma révén fontos étrend-kiegészítő.
* Rendkívül jó salaktalanító hatású.
* Fontos diétás-rost forrás, a rosthiányos táplálkozás következményének tartott betegségek megelőzésére, gyógyítására alkalmas.
* Káliumban és magnéziumban nagyon gazdag, energiaszegény termék.
* Kedvezően hat a vércukorszintre és elősegíti a vérzsírszint csökkenését.
* Rendszeres, hosszú távú fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint. és az erek falain lerakódott, meszesedére hajlamos zsírréteg.
* Fogyasztása: reggelire joghurtba, tejbe szórva, gyümölcslébe szórva
* sütemények készítéséhez
* panírozásra