Új Jelszó Kérése

 

Megérkezett a jövő C-vitaminja!

 

Szeretné hatékonyan támogatni immunrendszerét az őszi-téli hónapokban? Válassza a liposzómális C-vitamint, melyet joggal neveznek a jövő C-vitaminjának. Miben tud többet más C-vitaminkészítményekhez képest? Az alábbi cikkből kiderül!

 

Nem minden C-vitamin jut el oda, ahova kell?!  

 Ahhoz, hogy megértsük, miért előnyös a C-vitamint liposzómális formában pótolni, meg kell ismernünk, mi is az alapvető probléma a C-vitaminnal. Pontosabban annak hatékony felszívódásával. Bizonyított tény, hogy a C-vitamint a szervezet csak korlátozottan tudja elraktározni. A bevételt követően a felszívódni nem képes mennyiség távozni kényszerül a vizelettel. Sokan azt gondolják, hogy ez a „felesleg”, amire nincs szüksége a szervezetnek. De ez tévhit! A szervezetnek igenis szüksége lenne rá, csak nagyobb dózis bevétele esetén nincs elegendő hely a C-vitamin raktárakban. Ezért hatékonyabb, ha naponta többször, kisebb dózist viszünk be. Mekkora ez a kisebb dózis? A kutatások azt mutatják, hogy egy hagyományos, 200 mg-os tablettával a szervezet csaknem teljesen telítődik. Sőt, már ilyen kis mennyiség bevétele esetén is észlelhető a vizeletben nem hasznosult C-vitamin. Minél nagyobb dózist viszünk be egyszerre, szervezetünk annál kisebb mennyiséget képes hasznosítani belőle.

„1000 mg hagyományos C-vitamin akár 80%-a kiürül anélkül, hogy a szervezet hasznosítani tudná.”

Ebből is látszik, hogy nagyobb dózisok szedése esetén csupán azt érjük el, hogy vizeletünk C-vitaminban különösen gazdag lesz, miközben szervezetünk továbbra is C-vitaminra „éhezik”.

 

Mi köze van a liposzómális C-vitaminnak az anyatejhez?  

A szó szoros értelmében nem sok. A liposzómális C-vitamin a C-vitamin és természetes anyagok, ún. foszfolipidek okos kombinációja. A gyártási folyamat során ezek a foszfolipidek egy természetes burkot alakítanak ki a C-vitamin molekulák körül. És itt jön képbe az anyatej, hiszen az ötlet innen származik. Az anyatejben a tápanyagokat szintén ilyen természetes foszfolipid burok veszi körül. Mindezt azért, hogy a babák szervezete a lehető legjobban tudja azokat hasznosítani. Ez a burok ugyanis védőburkot nyújt a vitamin számára az emésztési folyamat során, és lehetővé teszi a kiváló hatékonyságú felszívódást. C-vitamin esetében ez azt jelenti, hogy „nagyobb dózis bevétele esetén sem kell azon aggódnunk, hogy a C-vitamin nagy részét a fürdőszobában „látjuk viszont”.”

 

Több, mint pusztán hosszan tartó!  

 A C-vitamin felszívódási problémák kiküszöbölésére elsőként a nyújtott hatású készítmények jelentek meg. A kutatások azonban azt mutatják, hogy ezek a készítmények továbbra is csak korlátozottan alkalmasak a magasabb dózisok hatékony bevitelére. Hogy miért? Mert a C-vitamin alapvetően vízben oldódik. A szervezet viszont a zsírban oldódó vitaminokat tudja hatékonyan elraktározni. A nyújtott hatás tehát önmagában nem elég, mert a C-vitamin továbbra is vízoldékony marad.

„A liposzómális C-vitamin azon túl, hogy szintén biztosítja a nyújtott felszívódást, többre is képes.”

 A fent említett természetes buroknak köszönhetően ugyanis a C-vitamin zsírban oldódóvá válik. Így a „becsomagolt” C-vitamin a megfelelő helyre, a sejtbe kerül.

 

Akár kevesebbet is szedhet belőle  

Igen, hiszen a kiváló hasznosulásnak - a fentieken túl - ez az egyik előnye: csökkenthetők a dózisok, mert a hatóanyag eljut oda, ahol ténylegesen hatnia kell. További pozitívum, hogy a felszívódási hatékonyságnak köszönhetően kíméli az emésztőrendszert.”

Nem tapasztalható például gyomorégés, megnövekedett vizelési inger vagy akár hasmenés.

 

Játssz velünk és nyerd meg a 3 Novo C ajándékcsomag egyikét!


Mit kell tenned?
Oszd meg bejegyzésünket, majd írd meg kommentben, hogy az “Immunerősítő kisokos” című cikkünk alatt ajánlott termékek közül melyik kettőt próbálnád ki a legszívesebben!
A kommentelők között hamarosan 3 szerencsést sorsolunk, ne maradj le!
A cikket itt találod: https://goo.gl/7rpTz0
Határidő: november 10. Eredmény hirdetés: november 11.

 

 

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.