15.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

Hozzuk egyensúlyba az emésztést!

A pre- és a probiotikumok, valamint a ballasztanyagok hozzátartoznak az étrendünkhöz, hogy az emésztésünk zökkenőmentesen működjék. Ma már szinte minden ember tudja, hogy a belek milyen nagy jelentőséggel bírnak az egészségünkre és közérzetünkre.

A belek nap mint nap kemény munkát végeznek. A teljesen kifejlett emésztőcsatornánk összesen csaknem 8 méter hosszú. Már a belek méretéből is adódik, hogy a legtöbb kórokozó itt hatolhat be a szervezetünkbe. A belek védekező sejtjei az elsők, melyek idegen és gyakran veszélyes anyagokkal kerülnek kapcsolatba. A bélnyárkahártyának kell megakadályozni, hogy a káros szubsztanciák, a kórokozók vagy az allergiát keltő anyagok testünkbe behatoljanak. Ezen túlmenően a tápanyagokból az energia kinyerésére is egyik fontos feladata az emésztési traktusnak. A gyomorból továbbhaladó tápanyagpép a béltraktusban keveredik az epe és a hasnyálmirigy váladékaival. Ezek az enzimek parányi molekulákra bontják le a pépet, melyet a bélizomzat szállít tovább. Eközben a test szénhidrátokat, zsírokat és fehérjéket vesz fel. Ahhoz, hogy a belek meg tudjanak felelni a feladatuknak, fittnek kell lenni a bélflóráknak. Ez sok millió mikroorganizmusból áll (500 fajtából), melyek igen fontosak a szervezetünknek. Ezek teszik értékesíthetővé a tápanyagrészecskéket, miközben vitaminokat és esszenciális zsírsavakat képeznek, melyek akár a ráktól is védhetnek, egyben frontot alkotnak a bélfalakon a vírusok, a baktériumok és a gombák ellen.

A stressz, az egyoldalú táplálkozás, a gyógyszerek (például az antibiotikumok) vagy az alkohol az emésztési traktust kibillenti az egyensúlyából. Ennek emésztési zavarok, gyulladások, sőt akár daganatok is lehetnek a következményei. A pre- és a probiotikumokkal a belek újra lendületbe hozhatók és megelőzhetők a működési zavaraik. A tejsavbaktériumokat vagy a bifidobaktériumokat például a tejtermékek (természetes vagy probiotikus joghurt, kefir, aludtej) vagy a tejsavakban erjesztett zöldségek (például savanyú káposzta) tartalmazzák. Velük szemben a prebiotikumok speciális ballasztanyagok (inulin, oligofruktózok), melyekkel  a tejsavbaktériumok táplálkoznak. A prebiotikák a természetben a chicorée-salátában, a fokhagymában, a spárgában és a vöröshagymában fordulnak elő. A patikákban is kaphatók speciális preparátumok is (tabletták, porok), melyekkel a belek gyógyíthatók.

Fontos tudni mindenkinek, hogy a pro- és a prebiotikumok javítják az emésztést, enyhítik a fájdalmakat, támogatják az immunrendszert, csökkentik az allergia kockázatát, sőt a bélrákot is megelőzhetik. A zöldségek, a gyümölcsök és a teljes kiőrlésű gabonafélék nem hiányozhatnak az étlapunkról. Ezek az élelmiszerek gazdagok az oly fontos  ballasztanyagokban és tisztítják a bélfalainkat is.  Aki ügyel a ballasztanyagokban gazdag kiegyensúlyozott táplálkozásra és mértékkel mozog is mellette, naponta kényezteti a beleit.

Black Friday

November 22-én újra itt a várva várt Black Friday, amely mindenki számára lehetővé teszi a legkedvezőbb online vásárlást. A vásárlók most olcsón és óriási akciók keretében juthatnak hozzá a kedvenc termékeikhez, amikre már oly régóta vágytak. Több száz megbízható webáruház kapcsolódik ehhez az eseményhez. Az Internetpatika is óriási árzuhanásokkal lepi meg vásárlóit. A karácsonyi ajándékok vásárlását is érdemes erre az időszakra beütemezni, hiszen rengeteget lehet spórolni, és ezáltal még több ajándékkal szerezhetünk örömet a szeretteinknek. (Black Friday időszak: november 22-24, 29-30 és december 1.)

Kovács M. Dóra

 

 


 

Gastro-Bon rágótabletta édesgyökér (DGL) kivonattal és 5-féle probiotikummal 30 db

 

OxyNzimes tabletta 90 db

 

Naja Forest Shiitake gyógygomba kivonat, 100 ml

 

NORMOXIL csomag
3 x 30 db

 

B-vitamin Komplex étrendkiegészítő
250 ml

  

Bioheal Probiol 10
30 db
Progastro Aktív 13 éves kor felett és felnőtteknek, 31 db tasak
Naja Forest Maitake gyógygomba kivonat, 100 ml

 

Floradix Kindervital étrend-kiegészítő D-vitaminnal, kalciummal gyermekeknek
250 ml
BioMenü BIO AMLA por 125 g
 Celsus Tőzegáfonya kapszula 60 db

 

VitaMed Prémium - Süngomba étrend-kiegészítő kapszula 60 db
Bercoff Klember Kilenc teafű teakeverék 30g
BeSlimmer testsúly-csökkentő kapszula 60 db