Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
11.499 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 6000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

Szafi Reform vadas poralap, gluténmentes 80g

527 Ft
25127097
+

Összetevők: zöldségek (sárgarépa, paszternák gyökér, petrezselyem gyökér és levél, vöröshagyma, zeller gyökér és levél, póréhagyma, fokhagyma, pritamin), tápióka keményítő, só, édesítőszer (eritrit), pirospaprika, füstölt paprika, feketebors

Átlagos tápérték

100g termékben

Energia

1124 kJ (266 kcal)

Zsír:

 - amelyből telített zsírsavak

2 g

0,3 g

Szénhidrát:

- amelyből cukrok

- amelyből poliolok

66,9 g

10,8 g

15 g

Rost

11,3 g

Fehérje

4,4 g

11,9 g

A szósz alap 100g energiatartalmából 90 kJ / 23 kcal energia származik élelmi rostokból.

A szósz alap 100g szénhidrát-tartalmából 15 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma.

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

VADAS RECEPT (paleo):

Hozzávalók:

  • 800 g hús  (pl. marha, pulykacomb)
  • 2 ek. kókuszolaj 
  • 80 g Szafi Reform vadas szósz alap 
  • 80 g kókuszkrém
  • 10 g 100%-os citromlé 
  • 10 g édesítetlen natúr mustár (pl. dijoni)
  • 6 dl víz

Elkészítés: A csíkokra vágott húst a kókuszolajon megpároljuk. 

Ha a hús túl sok levet engedne, öntsük le róla! (Marhahús esetén addig pirítsuk a húst, míg el nem párolog az összes víz)

Közben a vízben keverjük el a mustárt, citromlevet, kókuszkrémet és vadas alapot.

A hőfokot lejjebb véve (villanytűzhelyen 9-esről 6-os, 7-es fokozat) kb. 40-50 percig főzzük fedő nélkül, időnként megkeverve.

VEGÁN változat:

Hozzávalók:

  • 1 kg padlizsán (fél karikákra vágva)
  • 80 g Szafi Reform gluténmentes vadas alap
  • 80 g kókuszkrém
  • 15 g 100%-os citromlé
  • 10 g édesítetlen mustár (pl. dijoni)
  • 5.5-6 dl víz

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékba tegyük fel a félbe vágott padlizsán karikákat a kikevert vadas alappal (víz, vadas alap, mustár, citromlé, kókuszkrém) majd lassú tűzzön, fedő alatt főzzük, sűrűn megkevergetve kb. 20 percig.

Frissen facsart citromlével ízesítsük még utólag, ha édesnek találjuk!