Az útifűmaghéj magas rosttartalmánál fogva nagy mennyiségű vizet képes megkötni. Ennek a tulajdonságának köszönhetően kitűnően alkalmazható krémek, pudingok, zselék készítésére. A vegetáriánusok és vegánok étrendjében zselésítő anyagként is használható, hiszen állati zselatin helyett, főzés nélkül is. Ételeink sűrítésére, sütemények, kenyerek, tészták állagának javítására is remekül felhasználható.
Átlagos tápérték |
100g termékben |
|
Energia |
103 kJ (24 kcal) * 842 kJ (209 kcal)** |
|
Zsír: |
0,2 g |
|
- amelyből telített zsírsavak |
0 g |
|
Szénhidrát: |
4,6 g |
|
- amelyből cukrok |
0 g |
|
Rost |
92,4 g |
|
Fehérje |
1 g |
|
Só |
0 g |
|
*: rost nélküli számított energia **: rosttal együtt számított energia |
||
Az adatok tájékoztató jellegűek! |
Összetevők: 100% útifűmaghéj
Nincsenek bejegyzések
© 2024 Internetpatika Kft.