Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
11.499 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 6000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

Szafi Free világos PUHA kenyér lisztkeverék ( gluténmentes )1000g

1 709 Ft
25127065
+

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad és mellékízmentes!

Nagyon könnyen kezelhető lisztkeverék!

Összetevők: Gluténmentes lisztek (kölesliszt, cirokliszt), keményítő (tápióka keményítő), növényi rostok (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)

Átlagos tápérték

100g lisztkeverékben

Energia

1391 kJ (329 kcal)

Zsír:

1 g

 - amelyből telített zsírsavak

0,3 g

Szénhidrát:

63,3 g

 - amelyből cukrok (1)

1,1 g

Rost

14,3 g

Fehérje

9,5 g

0 g

(1): Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Az adatok tájékoztató jellegűek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felhasználási javaslat, kenyér recept:

Hozzávalók (455 grammos kenyérhez):

  • 250g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék
  • 3g himalája só (ízlés szerint változhat)
  • 30g frissen facsart citromlé vagy 20 g 6%-os fehérborecet
  • 280g szobahőmérsékletű víz
  • 1 +1 g kókuszolaj a lekenéshez (elhagyható, de ettől lesz barnás a kérge)

Elkészítés:

Keverjük ki egy tálba a vizet, citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk jó alaposan össze.

Összeállítás után 10 percig pihentessük.

Pihentetés után enyhén lisztezett felületen formázzuk meg, kenjük le olajjal.

Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső programon 50 percig süssük, majd kenjük le újra vékonyan kókuszolajjal (csupán a szebb szín miatt), és süssük tovább 200 fokon 15 percig.

Kifli, vagy zsemle is formázható a tésztából (6 db), így a sütési idő változik:

185 fokon, kb. 40 perc.

Rácson hagyjuk kihűlni a kenyeret/zsemléket/kifliket.