Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad és mellékízmentes!
Nagyon könnyen kezelhető lisztkeverék!
Összetevők: Gluténmentes lisztek (kölesliszt, cirokliszt), keményítő (tápióka keményítő), növényi rostok (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Átlagos tápérték |
100g lisztkeverékben |
Energia |
1391 kJ (329 kcal) |
Zsír: |
1 g |
- amelyből telített zsírsavak |
0,3 g |
Szénhidrát: |
63,3 g |
- amelyből cukrok (1) |
1,1 g |
Rost |
14,3 g |
Fehérje |
9,5 g |
Só |
0 g |
(1): Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. |
|
Az adatok tájékoztató jellegűek! |
Felhasználási javaslat, kenyér recept:
Hozzávalók (455 grammos kenyérhez):
Elkészítés:
Keverjük ki egy tálba a vizet, citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk jó alaposan össze.
Összeállítás után 10 percig pihentessük.
Pihentetés után enyhén lisztezett felületen formázzuk meg, kenjük le olajjal.
Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső programon 50 percig süssük, majd kenjük le újra vékonyan kókuszolajjal (csupán a szebb szín miatt), és süssük tovább 200 fokon 15 percig.
Kifli, vagy zsemle is formázható a tésztából (6 db), így a sütési idő változik:
185 fokon, kb. 40 perc.
Rácson hagyjuk kihűlni a kenyeret/zsemléket/kifliket.
Nincsenek bejegyzések
© 2024 Internetpatika Kft.