A növényeket előtérbe helyező étkezési rendszer úgy válik teljessé, ha a zselésítő hatást is növényekből tesszük termékeinkbe. Az állati csontlisztet, vagy a szalonnabőrkét melyet előszeretettel használnak a zselatin előállításához, bár az élelmiszeripar széles körben használja, a tudatosan táplálkozó fogyasztó elutasítja.
Összetétel: kukoricakeményítő, állományjavító (guargumi), xantánliszt, szentjánoskenyérliszt.
Az ő számukra készült a teljesen növényi alapanyagokból összeállított zselésítő. Felhasználható például zöldségekből párolt, vagy főzött kocsonyához, vagy lekvár, dzsem eltevésnél.
Felhasználási javaslat: 1 csomag zselésítő 10 kg lekvár készítéséhez elegendő.
Tehát 10 kg lehet a cukor+gyümölcs együttes tömege (Pl: 8 kg gyümölcs és 2 kg cukor) vagy 0,5%-os arányban dzesm, gyümölcstorta, zöldség és gyümölcskocsonya készítésében.