Új jelszó kérése

Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben
megdobogtatja az emberi szívet,
mint az ünnep és a várakozás izgalma?

                                                   Márai Sándor

Hogyan teremtsünk testi-lelki egyensúlyt
az ünnepekre?

A szentestét és a közös családi gyertyagyújtást óriási készülődés, bevásárlási láz, többhetes feszült, stresszes időszak előzi meg. Pedig az adventi időszakot, főleg ahol gyermek van a családban, fontos, hogy lehetőségeinkhez mérten a legszebbé varázsoljuk. Ilyenkor legalább vasárnaponként álljunk meg és pihenjünk egy kicsit, miközben közösen meggyújtjuk az adventi gyertyát az asztalon. A közös beszélgetések, elmélkedések a karácsonyi várakozást megszépíti a készülődés és különlegessé teszi az ünnepet.
Tegyük meghitté ezt a szép időszakot, és szívleljük meg az alábbi jó tanácsokat, hogy megteremthessük a testi-lelki egyensúlyt magunk és a családunk számára is az ünnepekre.

 

Időben vegyük meg az ajándékokat!

Az évről évre november végén megrendezett Black Fridayt használjuk ki, és éljünk a lehetőséggel! Ugyanis a Black Fridayvel veszi kezdetét a karácsonyi bevásárlószezon és ilyenkor megindul az ajándékvásárlási láz. A legtöbb üzlet és webáruház erre az alkalomra hatalmas akciókkal és ingyenes kiszállítással készül. A „kedvezmények napja” a hatvanas évek Amerikájából indult. A „fekete péntek” eredetileg az aznap megnövekedett kereskedelmi forgalomról és az ehhez köthető forgalmi dugóról kapta az elnevezését.
Ez az elnevezés 1966-ban keletkezett és 2009-re már vált hagyománnyá, majd ünneppé a vásárlók és a kereskedők számára egyaránt. Az esemény Amerikában a hálaadás estéjét követő pénteki naphoz köthető. Magyarországon a Black Friday főleg a webáruházi kedvezmények megkülönböztetett napja. A kényelmes vásárlásnak és az óriási akcióknak köszönhetően mára már egyre több ember él a lehetőséggel és az ajándékvásárlásnak ezt a módját válassza.

Az Internetpatika is nagy meglepetéseket tartogat a vásárlóinak.
Az Internetpatika weboldaláról mindenki könnyedén választhat hasznos és praktikus ajándékot az egész család számára, attól függően, hogy ki minek örülne a legjobban. Számtalan szépségápolási termék, vitamin, ásványi anyag, baba-mama és higiéniás termék gazdag választéka várja a vásárlókat, és így elkerülhetjük az üzletekben való sorban állást, tolakodást.

 

Tervezzük meg előre az ünnepi menüt!

Készítsünk egy listát, hogy mit szeretnénk főzni, sütni, vagyis tervezzük meg jó előre az ünnepi menüt! Így a hozzávalókat is minél előbb be tudjuk majd szerezni. A halat és a pulykát is időben rendeljük meg. Mindig készüljünk fel egy B-verzióra is, ha még sem sikerülni olyan árut kapni, amit szeretnénk, akkor is legyen mit kivenni a hűtőből egy másik menü megtervezéséhez, elkészítéséhez. Az apró süteményeket, és amelyek jobban elállnak, már az ünnep előtti hétvégén készítsük el. Aki nem akar sütni, időben rendelje meg a kedvenc cukrászdájából a bejglit és a süteményeket.

 

Tudjuk kezelni a feszültségeket!

Az egyik legfontosabb, hogy a lázas ünnepi készülődés közepette is tudjuk kezelni saját érzéseinket, és tudjunk nyugodtak maradni a feszültebb helyzetekben is.
Ugyanis ha stresszesek, ingerlékenyek vagyunk, akaratlanul is a többi családtagunkra is ráragad, és ez elrontja az ünnep szépségét, meghittségét. Ha a feszültségünket nem tudjuk kezelni, iktassunk be egy jó nagy sétát, miközben alaposan átgondolhatjuk, hogy mi az, ami a belső feszültségünkhöz vezetett, és próbáljuk elengedni a sérelmeket.

 

A kevesebb néha több! 

Ne komplikáljuk túl se az ajándékot, se az ünnepi menüt! A hangsúly nem ezen van, hanem a szereteten és a közös belső harmónián. Ha ez meg van, akkor a legegyszerűbb étel is mesterfogásnak számít a közös vacsorán, és a legkisebb ajándéknak is óriási eszmei értéke lesz.

  

Öltöztessük ünneplőbe a lakásunk is!

Az ünnep hangulatát és szépségét még jobban emeli, ha az otthonunkat is karácsonyi fényekkel díszítjük fel. A díszek csillogása elfeledteti a normál hétköznapokat. Már advent első napjaiban elkezdhetjük közösen a családtagokkal együtt megtervezni az idei év ünnepi színeit és minél előbb lássunk is hozzá, hogy minél tovább gyönyörködhessünk a látványban. Az advent megélése örömmel tölti el a szíveket, a közös munka pedig még közelebb hozza egymáshoz a családtagokat.


Kovács M. Dóra

      

 


 

Tricovel Duo Pack
2X30 db

 

Internetpatika Xilit,
Finn nyírfacukor
1000 g

 

Dia-Wellness Cukorhelyettesítő
1:4 0 kcal
Új! 500 g

 

NUPO ONE MEAL szelet - ropogós karamella
60 gramm

 

Bercoff Klember gyömbér tea&lime 40 g

 

Original Source vanília és málna tusfürdő
250 ml

 

HERBIoticum Sheavarázs Gránátalmás 250 ml
1+1 AKCIÓ!

 

ANANDAM Bio Narancs Illóolaj - 5 ml

 

Frei Öl Arctisztító olaj és maszk 100ml

 

NUPO LIFE szelet - Málnás&céklás zabszelet goji bogyóval
50 gramm

  

Dia-Wellness Zero-6 lisztkoncentrátum
500 g

SZAFI FREE Csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék 1000 g

Cauvin/Bio Szezámolaj 25 cl

 

Lune de Miel Vörösáfonya szirup 250 g

Naja Forest Arckrém 50 ml

HERBioticum Kézápoló balzsam paraffinolajos 250 ml

 

ANANDAM Eco ho fa - 5 ml

Kamala Fahéjas Alma illóolaj 10 ml

Frei öl Arcápoló Olaj 30 ml

 

NUPO ONE MEAL szelet - csokoládé 60 gramm

ANANDAM Bio Citrom illóolaj -5 ml

AHAVA Extreme éjszakai bőrfiatalító esszencia 30 ml

 

BioMenü BIO perui zúzott nyers KAKAÓBAB 250 g

FLORADIX KRAUTERBLUT

NUPO Diet Shake - caffe latte 12 adagos