Új jelszó kérése

Erősítsd meg immunrendszered vitaminokkal, mozgással, és
pozitív gondolatokkal!

Az immunrendszer az egész test legkomplexebb szerve, több mint
5 ingertovábbító anyag képezi, továbbá több szerv is hozzá tartozik. Az egészséges védekezőrendszerünk nap mint nap számtalan baktérium és vírus támadásait hárítja el. Ezek a láthatatlan kis ellenségek állandóan ott leselkednek a táplálékokban, a levegőben, még az ajtókilincsen is. A testünk belső védelme, vagyis a test őre nélkül állandóan betegek lennénk. Ahhoz, hogy megőrizhessük az egészségünket, idejében neki kell látni az építőmunkának.
Az alábbi ötletek segítenek abban, hogy sem az ősz,
sem a tél ne készítse ki az egészségünket.

Hideg-meleg hatások

A hideg vagy meleg ingerek mind a védelmünket aktiválják. Legyen eső vagy napsütés, a friss levegőn tett rendszeres séták optimális tréninget jelentenek. A test ugyanis eközben tanulja meg, hogy álljon át gyorsabban a szokatlan hőmérsékletre. A hideg gyengítheti az immunrendszerünket. Amikor fázunk, a testünkben az erek összehúzódnak, hogy lehetőleg a legkevesebb hőt veszítsék. Ha viszont állandóan csak melegben tartjuk magunkat, nem tesz jót a szervezetünknek. A megfelelően adagolt hideg ugyanis edzi az ereket. Aki rendszeresen hideg-meleg vizes zuhanyokat vesz, növeli a védekező sejtjei számát.

Lazítás

Ha mérgesek vagyunk, mindig engedjük ki a fölösleges gőzt! Aki szabadjára engedi a negatív érzéseit, fokozza a T-sejtek, vagyis a védelem specialistáinak aktivitását. Akik a kíméletesebb megoldások kedvelői, azok osszák meg érzéseiket a hozzájuk közel álló személlyel! Vannak emberek, akik akkor jönnek igazán lendületbe, ha nyomás alatt állnak. Ám ha a pozitív hajtóerő negatív stresszé változik, akkor az betegséghez vezet. Különösen az olyan krónikus stressztényezők, mint a gyász, a magány, szerelmi bánat vagy éppen az elismerés hiánya egészségkárosodáshoz vezethetnek. A kortizol és az adrenalin stresszhormonok hatása alatt ugyanis csökken a védekezőerők aktivitása. Ilyenkor hatásos lazító módszerek keresése, mindenkinek egyéniségéhez mérten. Jól bevált az autogén tréning és a Jacobson-féle izomlazítás. A meditáció szintén pozitívan hat a védelemre.

 

Kiegyensúlyozott táplálkozás

A sejtek újraképződése fehérjét, vitaminokat, nyomelemeket igényel, melyeket a test
csak részben képes tárolni.

A teljes kiőrlésű termékek, zöldség, gyümölcs, kevés zsiradék és hal fogyasztása ellátja az immunrendszert a szükséges anyagokkal. A citrom C-vitaminja a védekezőerő növelésének klasszikusa. Napi igény 150 mg belőle.

Együnk minél tarkábban! A leveles zöldségek klorofilja, a paprikának narancssárgaszínt adó karotinoidok, valamint a vöröskáposztát és a szőlőt kékre színező antociánok mind az egészség szubsztanciái közé tartoznak. A vöröshagyma és a fokhagyma antibiotikumhoz hasonló anyagokat tartalmaz, melyek segítenek a megfázások megelőzésében.
A cink szintén erősíti a védekezőerőt, és jó közérzetről gondoskodik.

 

Mozgás

Aki sportol, aktiválja a védekezést segítő sejtjeit. A mozgás ugyanis a nyirokmasszázshoz hasonlóan juttatja a nyirokcsomókba az idegen testeket. Ezek a csomók az immunrendszer bázisraktárai. A védekezőrendszerünk támogatására a kitartást igénylő sportágak a legalkalmasabbak, mint például a séta, a kocogás, az úszás, a kerékpározás. Már heti 60 perces mozgással is javulás érezhető, de azért az egészségünk védelme érdekében ennél több időt kell rászánnunk.

 

Pozitív beállítottság

A pszichikai állapot az ideg- és a hormonrendszeren keresztül befolyásolja ellenálló képességünk állapotát. Mindenki sokkal esendőbb a fertőzésekre, ha gondok terhelik.
De ez fordítva is igaz, a védekezés kiválóan működik, ha jó a közérzet. Számtalan tanulmány igazolja, hogy a pozitív szemlélet segít megőrizni az egészséget. A nevetés például növeli a vér immunglobulin-tartalmát. Azok az emberek, akik boldog kapcsolatban élnek, fokozottabb védekezőerővel rendelkeznek. Próbáljunk hát harmóniát teremteni a környezetünkben, egészséges módon kezeljük a bennünket ért konfliktusokat, és pozitívan tekintsünk a mindennapokra!

 

Házipatika feltöltése

A vitaminok létfontosságúak a test számára. Fontos hát, hogy minél előbb feltöltsük a házipatikánkat a szükséges immunerősítőkkel, vitaminokkal. A vitális anyagok fogyasztásának időpontja is fontos, mert teljes erejüket csak meghatározott napszakokban bontakoztatják ki.

 

Vitaminóra

Reggel

C- vitamin: véd a fertőzéstől, gyulladásgátló hatású, részt vesz a koleszterin-háztartásban.

B6-vitamin: a jó közérzet ingertovábbító anyaga.

A-vitamin: hatásos a kórokozók csírái ellen, erősíti a bőrt és a csontokat.

E-vitamin: fontos az immunrendszer számára.

Délben

D-vitamin: fontos a csontok és a bőr számára.

Este

B1-vitamin: erősíti a szívet és az ereket.

B2-vitamin: javítja az anyagcserét.

B3-vitamin: méregteleníti a testet.

B12-vitamin: támogatja a vérképzést, védi az ereket.

Kovács M. Dóra

      

 


 

HERBioticum Cranberry Supreme 60 tabletta

 

Naja Forest N3 bio Mandula, bio Reishi gyógygomba kivonat,
100 ml

 

Bercoff Klember Super Fruits homoktövis és acai
50 g

 

FLORADIX KRAUTERBLUT SZIRUP
500ml

 

Utipro® plus húgyúti fertőzésekre kapszula
15 db

 

Nasivin Classic tartósítószermentes 0,5% adagolós orrspray
10 ml

 

Normoxil mio-inozitot és szelént tartalmazó étrend-kiegészítő 30 db

 

DBH Deep Blue Health MooMoo Junior rágótabletta
60 db

 

BILUTIN-OMEGA KAPSZULA 60X

 

NUPO LIFE szelet - Málnás&céklás zabszelet goji bogyóval
50 gramm

  

Naja Forest Shiitake gyógygomba kivonat, 100 ml

Ovant-Baba terhesvitamin
60 db

Bercoff Klember wellness gyömbér tea - homoktövissel 40 g

 

Floradix Kindervital étrend-kiegészítő D-vitaminnal, kalciummal gyermekeknek 250 ml

Naja Forest N2 bio Cordyceps, bio Reishi, bio Shiitake gyógygomba kivonat, 100 ml

Emóció 7,84 élőflórás, antioxidáns tartalmú étrend-kiegészítő ital 1000 ml

 

Celsus Energia Csomag

Bidual, 15 db ivóampulla, C-vitamint és hidrolizált kollagént tartalmazó
étred-kiegészítő

Vitalpajzs 35 felett NŐI 60X
+60X ajándék

 

ANANDAM Bio Teafa illóolaj - 5 ml

Goji Berry

ANANDAM Bio Citrom illóolaj -5 ml

 

NUPO ONE MEAL szelet - csokoládé
60 gramm

DR.STEINBERGER KINDERGLÜCK VASSAL 750 ml 

HERBIoticum B-Complex Optimum + AJÁNDÉK C-VITAMIN
(C-vitamin 1000 mg +Acai+Rosehips tabletta 30 db)