Új Jelszó Kérése

Kategóriák

Fizetési megoldás

Simple



Javara kókuszvirág cukor 1000g

Javara kókuszvirág cukor 1000g
2 190 Ft2190
A kókuszcukor a kókuszpálma virágjának nektárjából készült cukorkülönlegesség. Előállításakor az egyszerű begyűjtési folyamat során a kókuszpálmán azt a virágbimbót, ami még nem nyílt meg, a helyi termelők megmetszik. Ebből folyik az a nektár, amit gyűjtenek. A kókuszpálma virágából nő ki a kókuszdió. Annak minden értékes hatóanyaga és a növekedéséhez szükséges minden energia benne van ebben a nektárban. Ezt kapjuk meg koncentráltan a kókuszcukorban.

  • Előállításakor az egyszerű begyűjtési folyamat során a kókuszpálmán azt a virágbimbót, ami még nem nyílt meg, a helyi termelők megmetszik. Ebből folyik az a nektár, amit gyűjtenek. A kókuszpálma virágából nő ki a kókuszdió. Annak minden értékes hatóanyaga és a növekedéséhez szükséges minden energia benne van ebben a nektárban. Ezt kapjuk meg koncentráltan a kókuszcukorban.

    A virágok édes nektárját alacsony hőfokon kristályosra párologtatják, majd az összegyűlt nektárt alacsony hőmérsékleten sűrítik, megőrizve így az értékes hatóanyagokat. A nedvet lágy pép, granulátum vagy száraz cukortömbök előállításáig párolják. Ez a módszer biztosítja, hogy a benne lévő B1, B2, B3, B6 vitamin, a kálium, magnézium, cink, vas, valamint a 16 féle aminosav nagy része nem vész el, a kókuszvirág cukor fogyasztásával bekerülnek a szervezetünkbe.

    A kókuszvirág cukor remek B1-, B2-, B3- és B6-vitamin-forrás, illetve nagy mennyiségben található benne vas, magnézium, kálium és cink, valamint többféle aminosav is. A B1-vitamin a szénhidrát-anyagcserében játszik szerepet, valamint segíti az idegrendszer működését; a B2-vitamin a szemet, az ízületeket és a bőrt óvja; a B3-vitamin a belek működését tartja rendben; a B6-vitamin pedig a zsírok és a szénhidrátok lebontásához szükséges. A vas a vérképzéshez kell, a kálium a szervezet vízháztartását és a vérnyomást szabályozza, a magnézium segíti az idegrendszer működését, és csökkenti a gyulladásokat, a cink pedig a sejtmembránt védi. A kókuszvirág cukor 100 grammja 98 gramm szénhidrátot és 300 kalóriát tartalmaz; glikémiás indexe a kristálycukorénál (GI 100) jóval alacsonyabb, mindössze 35.

    A kókuszvirágcukor kellemes, enyhén karamelles aromájú természetes édesítő. Íze lágy, meleg és karakteres. Széles körben felhasználható, kávé, tea, kakaó és üdítők ízesítésére, de sütéshez és főzéshez is. Színe barna, az állaga hasonló a kristálycukoréhoz, és előnye, hogy karamellizálható, míg például a xilit, az eritrit vagy a sztívia nem.

    Felhasználható bármilyen hideg vagy főtt, sült étel, illetve italok édesítéséhez. Azokban a készítményekben pedig, ahol eleve egy karamellás íz a jellegadó, mint bizonyos süteményeknél, például a dobos torta, ott garantáltan nagyszerű ízt biztosít.
  • Vonalkód 
    8994750008732
    Vonalkód
    8994750008732
    ÁFA kulcs
    27
    Cikkszám
    25125053
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.