16.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

SPÁJZOLD BE! KIRÁLYBÚZA LISZT 1000 G

1 509 Ft
25128693
+

Végre egy liszt, amelynek ÍZE van!

Végre egy liszt, aminek a tapintásán érzed, hogy más, mint a többi!

És mindez adalékanyagok, ízfokozók és "E-vitaminok" és mindenféle trükk nélkül!

A hagyományos fehér lisztekkel ellentétben ez a liszt nem csupán a búzaszem belső magját tartalmazza, hanem a speciális őrlési technológiának köszönhetően a csíra és korpa apróbb részeit is, ezáltal rostokban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdagabb. A búzaszem legkülső rétegét - amely felfogja a környezeti szennyeződéseket - a liszt őrlése előtt eltávolítják, hogy minél tisztább, szennyezésmentes Megkóstolod, és - szerintem - nem fogsz többé másféle lisztet használni. A Király búza a tönköly és a tönke búza keresztezésével nemesített búzafaj, amelyben egyesült a tönköly életrevalósága, robusztussága, igen magas fehérjetartalma a tönke búza keménységével, kiválóan rugalmas sikér-szerkezetével és a rendkívüli szárazságtűrésével. (A tönke búza volt az ókori Egyiptom és Babilon legjellemzőbb búzája.) A Király búzából készült lisztek fehérjetartalma jelentősen magasabb a közönséges lisztekhez viszonyítva, aminosav összetétele nagyságrendekkel kedvezőbb.

A hagyományos lisztekhez képest színe sárgásabb, a búzában természetes módon meglévő karotin festékanyag miatt.

"Élő" lisztről van szó, ezért kelt tészták készítésénél 1 kg liszthez 1,5% vagyis 1,5 dkg friss élesztő vagy annak megfelelő kovász használata elegendő, szemben az "élettelen" liszteknél 5% (5 dkg) helyett.

Származási hely Természetesen ízig-vérig magyar termék

Összetevők 100% Király búza liszt, 0% adalékanyag Őrlési technológia Kíméletes, több frakciós őrléssel készül

Felhasználás Minden háztartási célra (sütemények, kenyérsütés, habarások...stb.) felhasználható. Tudtad-e? Hogy ebből a lisztből tojás hozzáadása nélkül is tudsz száraztésztát készíteni. Gondoltad volna? Hogy a Király búza nevét a rendkívüli méretű magjáról kapta. E tulajdonsága alapján a búzafajok között király, hiszen ennél nagyobb szemű, tömegű és sűrűségű búzafaj jelenleg nem létezik.

Nincsenek bejegyzések

Értékelje Ön is