Végre egy liszt, amelynek ÍZE van!
Végre egy liszt, aminek a tapintásán érzed, hogy más, mint a többi!
És mindez adalékanyagok, ízfokozók és „E-vitaminok” és mindenféle trükk nélkül!
A hagyományos fehér lisztekkel ellentétben ez a liszt nem csupán a búzaszem belső magját tartalmazza, hanem a speciális őrlési technológiának köszönhetően a csíra és korpa apróbb részeit is, ezáltal rostokban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdagabb. A búzaszem legkülső rétegét – amely felfogja a környezeti szennyeződéseket – a liszt őrlése előtt eltávolítják, hogy minél tisztább, szennyezésmentes Megkóstolod, és – szerintem – nem fogsz többé másféle lisztet használni. A Király búza a tönköly és a tönke búza keresztezésével nemesített búzafaj, amelyben egyesült a tönköly életrevalósága, robusztussága, igen magas fehérjetartalma a tönke búza keménységével, kiválóan rugalmas sikér-szerkezetével és a rendkívüli szárazságtűrésével. (A tönke búza volt az ókori Egyiptom és Babilon legjellemzőbb búzája.) A Király búzából készült lisztek fehérjetartalma jelentősen magasabb a közönséges lisztekhez viszonyítva, aminosav összetétele nagyságrendekkel kedvezőbb.
A hagyományos lisztekhez képest színe sárgásabb, a búzában természetes módon meglévő karotin festékanyag miatt.
„Élő” lisztről van szó, ezért kelt tészták készítésénél 1 kg liszthez 1,5% vagyis 1,5 dkg friss élesztő vagy annak megfelelő kovász használata elegendő, szemben az „élettelen” liszteknél 5% (5 dkg) helyett.
Származási hely Természetesen ízig-vérig magyar termék
Összetevők 100% Király búza liszt, 0% adalékanyag Őrlési technológia Kíméletes, több frakciós őrléssel készül
Felhasználás Minden háztartási célra (sütemények, kenyérsütés, habarások…stb.) felhasználható. Tudtad-e? Hogy ebből a lisztből tojás hozzáadása nélkül is tudsz száraztésztát készíteni. Gondoltad volna? Hogy a Király búza nevét a rendkívüli méretű magjáról kapta. E tulajdonsága alapján a búzafajok között király, hiszen ennél nagyobb szemű, tömegű és sűrűségű búzafaj jelenleg nem létezik.