Fogyasztható önmagában, kenyérrel (pl. pirítóshoz, só, paprika, fokhagyma granulátum hozzáadásával), pástétomokhoz, szendvicskrémekhez, körözöttekhez, de bármely készételhez keverve, és különösen élvezetes friss salátákra locsolva, salátaöntetekhez keverve.
A gyártási technológiáról
A magok nagy része héjuktól megtisztítva tiszta magbélként kerülnek feldolgozásra. Ezáltal a kinyert olaj nagy tisztaságú, mellékíz mentes, a magra jellemző ízű és illatú. A hidegsajtolásos eljárás során a magokból nagynyomáson működő csigapréssel, majd ülepítéssel, szűréssel nyerik ki a bioaktív anyagokban gazdag étkezésre is alkalmas olajat. Így a benne lévő vitaminok sértetlenül maradnak.
A présekből kifolyó olaj zárt, rozsdamentes tárolótartályba kerül, és zárt, rozsdamentes rendszerben halad tovább. A zárt rendszer biztosítja az esetleges külső szennyeződések kiküszöbölését. A megfelelően előválogatott magok és a kipréselt olaj kétszeri mechanikus szűrése biztosítja a kiváló minőséget. A kész olajat fénytől és levegőtől elzártan tárolják a szükség szerinti kiszerelésig.
A gyártási folyamatban nem használnak fel semmiféle vegyszert, adalék- és színezőanyagot, így a gyártott olajok a magban levő természetes formájukat teljes mértékben megőrzik.