16.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

RÓMAI KÖMÉNY ŐRÖLT 40 g

505 Ft
25007380
+

A római kömény, vagy cumin, comino valójában a megszárított termés. Ezek vékony, sárgásbarna, megnyúlt tojásdad magok, melyek hossza kb. 0,25 inch (6 mm), feltűnő hosszirányban végigfutó barázdákkal, melyek között kevésbé jól látható másodlagos barázdák futnak, nagyon apró finom rácsmintát létrehozva. A római kömény ültetésének idejét a monszun érkezésének ideje határozza meg.

Nagyon fontos alapanyaga egy sor fűszerkeveréknek, chutney-knak, chili-, és curry poroknak. A római kömény különösen Ázsiában, Észak-Afrikában, és a latin-amerikai konyhában népszerű. Jól megkülönböztethető aromája nehéz és erős; íze meleg és a köménymagra emlékeztet.

Egykor a római köményt széles körben használták, mint házi patikaszert; gyógyászati felhasználása napjainkban főképp az állatorvosi területre korlátozódik.

A babiloni és asszír orvosok a római köményt gyógyszerekben, a korabeli görögök és rómaiak, mint élelmiszer tartósítószert használták. A római kömény magját már a Ószövetségben (Ésaiás 28:27), és az Újszövetségben (Máté 23:23) is említették. A középkorban úgy tartották, hogy a római kömény képes a csirkéket és szeretőket is megóvni az elkalandozástól, elveszéstől.

A magok kb. 2,5 - 4,5 % illóolajat tartalmaznak, melynek a fő összetevője a cumaldehyde. Ezt az olajat használják az illatszergyártásban, többféle likőr ízesítésére, és gyógyászati célokra is.

Nincsenek bejegyzések

Értékelje Ön is