Zsírokban is gazdag, elsősorban telítetlen omega-3 és omega-6 zsírsavakban, melyeknek aránya 1:3. Ezeket az esszenciális zsírsavakat szervezetünk nem képes előállítani, tehát külső forrásból, táplálékkal kell felvennünk, az emberi test számára optimális - már említett - 1:3 arányban. Ha étrendünkben a telített zsírokat lecseréljük telítetlenekre, ez utóbbiak hozzájárulnak a vér normál koleszterin-szintjének fenntartásához.
A PlanetBIO kendermagban számos ásványi anyag is megtalálható, mint például: a kalcium, vas, foszfor, magnézium, kálium, cink, mangán és a réz. Mindegyiknek fontos feladata van az emberi szervezetben; a vas többek között részt vesz a vörösvérsejt és a hemoglobinképzésben, a foszfor kiemelkedő szerepet tölt be a csontok és a fogak felépítésében, a cink ellenőrzi és irányítja a normál szénhidrát és zsírsav anyagcsere folyamatokat, a réz támogatja az immunrendszer normális működését, míg a magnézium csökkenti a fáradtság és kimerültség tüneteit. Mindezen túl a PlanetBIO kendermag E-vitamint és B- vitaminokat (B1, B2, B3 és B6) is tartalmaz.
A PlanetBIO hántolt kendermag ipari fajtájú kenderből származik, mentes a THC-tól, és megfelel az ökológiai gazdálkodás európai normáinak. Az alacsony hőmérsékleten történő mechanikus hántolásnak köszönhetően minden fontos tápanyagot megőriz. Mivel hiányzik a külső, durva héja, a PlanetBIO hántolt kendermag könnyen emészthető, hatóanyagai pedig gyorsan felszívódnak.
A PlanetBIO hántolt kendermag lágy diós ízű, és kellemesen krémes állagú. Felhasználható gyümölcs és zöldség saláták, gabonapelyhek, magkeverékek, szendvicsek, turmixok, tészták illetve levesek ízesítésére - a főzés végén hozzáadva-, valamint készíthet belőle mártást, energiaszeletet, netán kendertejet, vagy ízesíthet vele nyers desszerteket.
Fogyasszon 2-3 evőkanál PlanetBIO hántolt kendermagot naponta, illetve ha aktív életet él, akár ennél nagyobb mennyiséget is!