16.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

Phototrop gyógyászati célú tápszer 60 db

6 929 Ft
50001148
+

Milyen betegség az időkori makuladegeneráció?
Az időskori makuladegeneráció a látóhártya központi részének lassan előrehaladó elfajulása.
Első tünetei általában 60 éves kor körül jelentkezhetnek: olvasás közben betű, betűrészletek kiesése, torzulása,erős fényben káprázás, fényhez való alkalmazkodás nehézsége.
Később lehetetlenné válik az olvasás, az arcok felismerése, az autóvezetés és általában a munkavégzés is. Már az első tünetek esetén feltétlenül keressük fel szemorvosunkat, mert megfelelő kezeléssel jó esély van a betegség megállítására vagy lassítására.

Klinikai vizsgálatok szerint a Phototrop kedvezően befolyásolja a látás megőrzést az időskori látóhártya-degeneráció korai stádiumában, sőt sok esetben a látás és aszemfenéki elváltozások javulását eredményezte.

A Phototrop omega-3 típusú többszörösen telítetlen zsírsavakat, koenzim Q10-et és acetil-L-karnitint tartalmaz.

Az omega-3 telítetlen zsírsavak minden sejt nélkülözhetetlen alkotórészei, de ezt az emberi szervezet nem tudja előállítani. Fontos, hogy a normális életfolymatok során elhasználódó omega-3 zsírsavakat a táplálékunkból folyamatosan pótoljuk. Sajnos a modern táplálkozási szokások nem biztosítják sem mennyiségileg, sem minőségileg ezt a szükségletet. Ma már elegendő tapasztalat áll rendelkezésünkre annak bizonyítására, hogy az omega-3 zsírsavak hiánya meghatározó szerepet játszik az öregedési folyamatokban és az időskori betegségek kialakulásában. Az is bizonyított , hogy a szokásos diéta kiegészítése omega-3 zsírsavakkal jelentősen csökkenti az időskori betegségek gyakoriságát, illetve súlyosságát.

A koenzim Q10 szervezetünk egyik legfontosabb antioxidáns anyaga. Elsődleges szerepe van a sejt energiatermelésében, és a sejtmembránokban levő omega-3 zsírsavak védelmében az oxidative károsodással szemben.

Az acetyl-L-karnitin szintén természetes anyag és nélkülözhetetlen a legfontosabb energiaforrás, a zsírok elégetésében. Ez a folyamat döntő részben a mitochondriumokban, a sejt "kazánházában" játszódik le. Itt történik a tápanyagok elégetése és az energia felszabadulása, de a káros anyagcsere-termékek képződése is. Minimális mennyiségben a normális anyagcsere során is képződnek ezek az anyagok, de bizonyos kockázati tényezők, mint pl. omega-3 zsírsavakban és antioxidáns anyagokban szegény diéta, gyulladások, sérülések, ezt jelentősen fokozhatják.

Nincsenek bejegyzések

Értékelje Ön is