16.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

Rendelések feldolgozása 2024 technikai okok miatt az alábbiak szerint alakul:

A 2024. június 24. reggel 7 h után leadott megrendelések 2024. július.08- tól kerülnek feldolgozásra.  Ügyfélszolgálatunk (e-mail, telefon, Facebook)  2024.június 24. és 2024. július 07. között nem elérhető, a személyes átvétel pedig szünetel. Rendszerünk ez idő alatt a rendeléseket zavartalanul fogadja. Köszönjük szíves megértésüket!

Pasuchaca VIBE kapszula 100 db

8 080 Ft
25126609
Nincs készleten

A Pasuchaca VIBE cukorbetegségre való hajlam esetén támogatja és helyreállítja az egyensúlyi állapotot. Dél-Amerikában Pasuchaca néven ismert Geranium dielsanium Knuth (vagy Szent Róbert gyógyfű) csípős, fanyar ízű, főleg cukorbaj gyógyítására elterjedt gyógynövény. A friss gyógyfűből tablettát készítenek.

HOGYAN HAT A VÉRCUKORRA?

Egy részletes – a népgyógyászati felhasználást analizáló – klinikai vizsgálat során a következő következtetésekre jutottak:

  • Az előzetesen cukorbeteggé tett állatokban a növényből készült vizes oldattal – 2 óránkénti adagolás mellett – a vércukorszint csökkenése volt kimutatható. Ez a változás az ismételt adagoláskor állandósult, tehát folyamatosan egyenletes vércukorszintet lehetett elérni.
  • A szer az inzulinfüggő cukorbetegség esetén képes csökkenteni a szükséges adagot, ám azt teljesen elhagyni nem lehetett.

A növény hatásának hátterében a következő tényezők szerepelnek:

  • csersav-tartalmának köszönhetően gátolja az inzulin fehérjékhez kötődését a vérben, s így több szabad, aktív inzulin keringhet
  • fokozza a szövetek inzulin megkötő képességét, tehát a sejtek inzulinérzékenységét
  • ezzel javítja a sejtekbe való cukorfelvételt, azaz csökkenti a vér cukortartalmát
  • gátolja a májban történő aminosavakból történő cukortermelést
  • csökkenti a veséből történő cukor visszaszívást.

A csomagolás tartalma 100 db tabletta. Nyilvántartási szám: OGYI-941/2005

Betegtájékoztató

Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. E recept nélkül kapható gyógyhatású szer optimális hatása érdekében azonban elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása.
Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

PASUCHACA VIBE
(Hersil S.A. Peru)

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását népgyógyászati és farmakológiai adatok igazolják.
Mi a hatóanyaga?
500 mg Geranium dielsianum 60%-os alkohollal készült kivonata (drog-extraktum arány: 6:1, megfelel 3 g növényi anyagnak) maltodextrinnel/tabletta
Mit tartalmaz még a készítmény?
Segédanyagai: mikrokristályos cellulóz, laktóz, etilcellulóz, kroszkarmellóz-nátrium, talkum, szilícium-dioxid, sztearinsav.
Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása?
Cukorbetegségre való hajlam esetén a megfelelő étrenddel és fizikai aktivitással elérhető egyensúlyi állapot támogatására.
Mikor nem ajánlott a készítmény alkalmazása?
Ne alkalmazza beszűkült veseműködés, illetve ha megállapított májenzim eltérése, vagy májbetegsége van, valamint ha az alkotórészek bármelyikére egyéni túlérzékenység fennáll.
Mit kell tudni az alkalmazás előtt?
A készítmény cukorbetegeknél történő alkalmazására vonatkozó megbízható adat nem áll rendelkezésre, ezért általános óvatosságból cukorbetegek részére a termék használata nem javasolt. Cukorbetegségre való hajlam esetén is csak időnkénti vércukorszint ellenőrzés mellett javasolt.
Alkalmazhatják-e a készítményt gyermekek?
A készítmény gyermekeknek nem adható.
Alkalmazható-e a készítmény más gyógyszerekkel együtt?
Más gyógyszerekkel történő együtt adásra vonatkozó adat nem áll rendelkezésre. Óvatosságból azonban a készítmény vércukorszintet csökkentő gyógyszerekkel való egyidejű alkalmazása nem javasolt.
Mit kell megfontolni várandósság és szoptatás ideje alatt?
Ezen élethelyzetekben nem alkalmazható.
Hogyan és milyen adagolásban ajánlott a készítmény alkalmazása?
A hatóanyag/segédanyag iránti esetleges érzékenység kizárására az alkalmazást napi 1 tablettával javasolt kezdeni, majd ezt követően, naponta 2-3x1 tabletta ajánlott 2-3 hónapon keresztül. Egy hónap szünet után a kúra megismételhető.
Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?
Az adagolási javaslat betartása esetén, az esetleges egyéni túlérzékenységen kívül, nem kívánt hatást nem tapasztaltak. Külföldi adatok szerint, emberen végzett vizsgálat során egyes májenzimek nem kóros mértékű emelkedését tapasztalták, ezért a kúra befejezése után ilyen jellegű vizsgálatok elvégzése javasolt.
Mire kell még ügyelni a készítmény alkalmazása során?
A készítményt gyermekek elől el kell zárni.
Ha szedése közben indokolatlan látászavart, verejtékezést, remegést tapasztal, függessze fel a készítmény alkalmazását.
Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?
Kúraszerűen 2-3 hónapig szedhető folyamatosan, egy hónap szünet beiktatásával a kúra folytatható, időnkénti vércukorszint ellenőrzés mellett.
Hogyan kell tárolni a készítményt?
Legfeljebb 25 ⁰C-on.
Nyilvántartási szám: OGYI-941/2005 Csomagolási egység: 100 db (10x10 db)/bliszter/doboz
Gyártó: Hersil S.A. Laboratorios Industriales Farmacéuticos Av. Los Frutales 220, Lima, Peru
Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Sprintvital Kft. 1116 Budapest, Fehérvári út 144. I. em.106. Tel.: +36 1 617 0591 E-mail/web: info@sprintvital.hu / www.eljtovabb.hu

 

 

 

 

Nincsenek bejegyzések

Értékelje Ön is