A spirulina egy édesvízi kék-zöld mikro alga, mely rendkívül magas klorofill tartalmának köszönhetően kedvezően befolyásolja az emésztést és az anyagcsere működését. Nevét spirál alakjáról kapta.
Mérete kb. 100-szor nagyobb a többi algáénál, sejtje gyakran szabad szemmel is látható. A chlorellához hasonlóan nagyon magas a növényi fehérje tartalma (akár 60-65% is lehet). Ezek komplett fehérjék, ami azt jelenti, hogy biztosítják mind a 8 esszenciális aminosavat, a megfelelő arányban. A legtöbb növényi eredetű fehérje nem komplett fehérje, mert 1 vagy több aminosav nem található meg bennük. További előny, hogy a spirulina ezeket az aminosavakat könnyen emészthető formában nyújtja számunkra, így azok nem vesznek kárba az emésztés során. Enzimekben gazdag, immunrendszerünk nagyszerű segítője. A vitaminok közül a B12 is megtalálható benne, melyet a növényi eredetű ételek közül csak nagyon kevés tartalmaz, így a vegetáriánusoknak ideális táplálék.
Átlagos tápérték 100g termékben: energiatartalom: 1364 kJ/326 kcal, fehérjék: 65,9g, szénhidrát: 13,1g, amelyből cukrok: <0,1g, zsírok: 1g, amelyből telített zsírsavak: 0,5g, só: 0,9g
Vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek: B1, B2, B3, B12, C, E, magnézium, kalcium, kálium, vas, foszfor, mangán, cink és szelén
Jótékony hatások: gyulladáscsökkentő, immunerőstő, javítja az állóképességet, növeli az energiaszintet, támogatja a keringési rendszerünket
Hogyan fogyaszd: jellegzetes íze miatt jobb, ha valamilyen karakteres ízű italhoz kevered pl: paradicsomlé, almalé naponta többször kis mennyiségben
Nincsenek bejegyzések
© 2024 Internetpatika Kft.